Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

BankID och Linux phones...

Yeah succes med bankid verkar förfölja mig.

Jag tänkte nu när Swedbank inför bankid på mobil, dvs så man kan använda mobilern som pinkod,  så ska det väl äntligen vara löst fullt ut.  

Dags att slänga ut Nexus Personal tänte jag och beställde nytt SIMkort frtån min operatör.

Men nu hör det till saken jag har en N900 och tydligen är det de fåtal mobiler iu världen som inte har stöd för SIM SDK toolkit.

Så riktar jag istället kritiken till Nokia. Visst jag begär inte mycket av telefonfunktionaliteten på denna i övrigt superba dator. Detta då Nokia redan vid lanseringen gjorde klart att det i första hand var en dator med telefonfunktionalitet.

MEN vad jag frågar mig är varför telefonstacken är totalt closed source? Om man nu inte tänker implementeragrundläggande funktioner som SIM toolkit så borde man öppna upp så thirdparty kan implementera det åtm?

Eller är det kanske så illa att det är operatörerna som är den största boven i samanhanget för skulle man öppna upp skulle väl operatörerna skrika sig hesa över att man då kan kringå diverse tjänster som bland annat TRE har lagt in i sina SIMkort?

Det slår mig än en gång att linux kommer kanske aldrig kunna slå sig in på riktigt på mobiulmarknaden. Här är det operatörena som sätter reglerna för tillverkarna medans det är Microsoft som sätter reglerna för laptop, skrivbordsmarknaden.

Kort sagt diktaturkapitalismen är sjuk.