Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Administrering av linux på skrivbord...

Installera Kubuntu 10.4 precis.

Men en tanke som dyker upp är om inte Linux håller på bli halvjobbigt med administrationsrättigheter.

KDE poppar om sudorättigheter hela tiden eftersom de uppenbart inte cachar det alls. Jag vet inte om detta är relativt till just kubuntu eller om det även gäller ubuntu(gnome?)

Ett exempel KPackagemanager först vid uppstart kommer den upp sen går jag in och ändrar i pakethanteraren och lägger till XX repositorys. Sen söker jag efter adobe flash, där för övrigt, dyker upp XXX antal version av flash, oyeah, väldigt lätt för en ickenörd veta vilken version man ska installera :-S Okej jag vill installera flash senaste version trycker verkställ dags för en ny runda med lösenord....

Jag ger upp går tillbaka till konsolen som jag gjort de senaste åren...

Vet inte hur många gånger jag försökt ge GUI program chans i linux men de brister hela tiden och man faller tillbaka till konsolen.

Inga problem för mig jag har inte emot konsolen det är därför jag kör linux.

Men för gemene man/kvinna är Linux still för nördar.

För att inte tala  om vilket h... det är att ens försöka installera om man inte har cdrom/dvd. Dvs install via USB men det skyller jag dock inte linux på utan det faktum att PC tillverkare forfarande 2010 tror att folk använder floppydiskar/cdrom vid installation och att USB boot uppenbart inte standardisertats vilket är ett sorgligt kapitel i sig.

Dags att forsätta installera resten roliga blir BankID största själet till att jag gick tebax till (k)ubuntu från opensuse....

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

tux-svens bild

*Skrattar*, det var en rolig bild, Leo. Smile Men hur tolkar man den?  Inte är det väl SÅ barnsligt att köra Kubuntu?? Wink

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

leochingkwakes bild

Hehe, ne... jag hittade den när jag sökte på google bildsök på frasen "whiner"...

FoHs bild

I Ubuntu cache:ar den numera autensieringen, precis som sudo i terminalen gör. Vet inte riktigt vilken tidsgräns det har, men ett par minuter iaf.