Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Swedbank Wap app för N900 och så lite web2py :-)

Sitter leker lite i QTCreator ikväll och tänkte slänga ihop en app för N900 för att logga in på Swedbanks WAP tjänst så man kan flytta pengar mellan sina konto smidigare än via webbläsaren.

Skriver förståss koden i QT så för er som har nyare mobiler med Symbian, med QT stöd, så finns det ju möjlighet att porta till dem med om intressen finns. (kanske redan finns official app för S60 iofs har inte kollat)

Nästa idiotiska ide jag vill realisera är att göra ett forumAPI  i web2py som är anpassat för mobiler/småskärmar. Surfar nämligen allt för ofta med N900 och det retar mig att allt för många siter inte är anpassade för mobilen speciellt då sajter som är mobilrelaterade borde ju vara mer anpassade.

Är iofs inget vidare på CSS/jQuery eller webb överhuvudtaget men det vore kul att leka lite Smile Har grejat lite med web2py på jobbet i veckan och måste säga att web2py är helt klart lovande och mer strukturerat än PHP som jag pillat med tidigare.

Hur snabt det är i jämförelse vet jag dock inte...

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

Bygger det på Python är det nog snabbare öän PHP, som är legendariskt segt. (Även om alla vet att Haskell är det enda raka för webutveckling. Wink

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん