Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

fjärrstyra dator

hej

jag har tva datorer hemma en dosa och en darvin. och jag undrar om jag kan fjärrstyra windows datorn fran min mac. jag har försökt med remote desktop men det funkar inte eftersom bada datorerna är i samma hus och har därför samma ip address. Finns det nagot program som kan fjärstyra en annan dator i samma nätverk med samma ip?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fsns bild

??? Det där låter jättekonstigt? Har dom samma IPadress? Näe, då har det hänt något jättekonstigt. Att dom skulle ha samma IPadress bara för att dom är i samma hus är ingen sanning, jag har 6 maskiner i min lägenhet som alla har olika IPadresser, annars fungera det liksom inte. Och jag har 40 grannar i mitt hus som säkert har datorer, och playstationspel, och TVapparater med nätverk, och alla har olika IPadresser.

Förutom det, Remote Desktop är ett välfungerande sätt att koppla upp sig mot en Windows-maskin från en annan dator.

mkisawsms bild

Ja da har det väl hänt nagot jättekonstigt men vad ska jag göra at det?

 

helioss bild

Börja med det här:

sv.wikipedia.org/wiki/Netikett

--------------------------------

Quis custodiet ipsos custodes?

--------------------------------

andys bild

Vad har de för ipaddresser och hur försöker du ansluta dig?

IngeSvs bild

FoHs bild

Det är inte så att du försöker fjärrstyra från den externa IP-adressen, dvs den IP-adress som din router/modem får från leverantören? Den framstår som samma, men datorerna bör (om båda är igång samtidigt) ha två olika interna IP-adresser som vanligtvis är något i stil med 192.168.x.x. Dessa IP-adresser kan du använda för att fjärrstyra datorerna inom samma nätverk.

Mac har jag ingen erfarenhet av, men Windows-datorns IP-adress kan du få fram via Nätverks- & Delningscenter, eller motsvarande beroende på Windows-version.