Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spela in nätradio med cURL

Hej alla!

Vill bara först säga hur mycket jag uppskattar Linuxportalen! Läser här ofta, främst bloggarna, trots att jag är Mac-användare (fast jag har ju Darwin-grunden jag kan pilla på).

 

Det här kanske är gammal skåpmat, men jag upptäckte när jag satt och pillade lite med cURL att det går att spela in nätradio med nämnda program.

Att göra det är väldigt enkelt, börja med att få tag på en direktadress till någon radiostation (http://www.di.fm/mp3/trance.pls), plocka valfri server i spellistan (http://scfire-ntc-aa02.stream.aol.com:80/stream/1003) och kör sedan helt enkelt curl och skicka outputen till en fil (curl http://scfire-ntc-aa02.stream.aol.com:80/stream/1003 >> difm-trance.mp3) och BOOM!

Avbryt inspelningen med ctrl-c.

Kombinera ihop det med cron och kanske lite bash-scriptning och du kan bygga dig ett fullfjädrat inspelningssystem med schemaläggning!

 

Ha en trevlig dag/kväll/natt/whatever!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Jag vill minnas med att jag gjort liknande med PHP och fopen Smile

-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.