Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Weechat 0.2.6

Jag har då suttit och testat weechat nu sen igår. Riktigt härligt chatprogram, påminner om irssi men mycket lättare att konfiguera teman osv osv. Hela configen ligger i ~/.weechat/weechat.rc och är mycket enkel att ställa in.

Körs i terminalen, men har för mig att jag läste om nåt gui som finns till. Rekomenderar irssi användare att testa denna underbara lilla sak. Ni som har testat eller kommer att testa berätta sen gärna vad ni tycker.

Jag har då hittat en solklar vinnare som slår irssi.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

snikers bild

Den lät lovande. Sitter och testar den atm men måste säga att jag blev lite besviken. Testar den dock på FreeBSD men det borde inte göra någon skillnad. En sån elementär grej som charsets ger mig problem direkt. Visserligen har dom charset pluginen men den ändrar bara decoding och encoding. Den identifierar fortfarande HELT fel terminalcharset och jag hittar ingenstanns att ändra det. åäö blir bara frågetecken. Förutom när jag kör UTF-8, då blir varje bokstav dubbla frågetecken istället. En annan sak jag inte är så förtjust i var spacingen mellan nicket och timestamp. Man skulle ju kunna få rum med hela universum i det utrymmet. Dock lyckades jag fixa det. Men när man kollar topic, nicks etc(vilket bland annat sker då man joinar en kanal) så är fortfarande spacingen våldsamt stor.

 

I övrigt verkade dock detta som en relativt trevlig klient. Men väldigt få konfigurationsmöjlighetern(om man inte vill skriva plugins själv dvs) i jämförelse med irssi. weechat är dock i tidigt utveckling så det kan man ha överseende med.

 

En annan sak som gjorde mig lite grining, men fortfarande är relativt obetydelsefull är att den trycker in klientnamnet överallt. För default part och quit är det weechat version, vilket visserligen går att ändra. Samt default nickname för nätverk är alltid weechat_user, som visserligen går att ändra för specifika nätverk men inte globalt. Men som sagt, en skitsak.

 

Sen finns det ytterliggare en mängd små skitsaker som man är van vid, såsom att bara kunna skriva /wii för att whoisa sig själv eller den man snackar i query med. Blowfish plugin etc. Men det är också bara en vanesak. weechat är trots allt inte irssi, det får man ha i åtanke. Wink

 

Uppdaterar detta inlägget om det finns något att uppdatera med sedan(såsom mina kanske förhastade slutsatser Wink)

 

--
http://sniker.codebase.nu/

nikkes bild

jag tycker den är riktigt fin iallafall Smile