Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hjälp med internet till ps3 =/

Tjeena jag införskaffade mig ett nytt ps3 slim 250Gb för några dagar sen och nu ska
jag ju ha internet till den. och då hade jag tänkt mig en nätverkskabel
från mitt modem som  är ett zyxel P660H-D1 triple play modem till mitt
ps3 men det funkar Ej. jag har kollat runt lite hur man ska göra och
förstått att man måste öppna några portar i modemet. och de skulle man
göra genom att gå in på 192.168.1.1 eller liknande i adressfältet men det funkar ej! så kan nått geni hjälpa mig ? har knappt suttit vid en dator i mitt liv så det skulle uppskattas mycket {#emotions_dlg.smile} MvH Niklas

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kattassens bild

Kolla den här tråden, där verkar det som att de ger förslag på ett par olika lösningar.

http://playstation-3.se/forum/t3886.html

Det kan hända att du inte har NAT-funktion igång på modemet och i så fall har du ingen brandvägg som stoppar portar. I sådant fall så är det något annat problem.

Har du en dator kopplat till modemet också? Kolla då vad du har för IP-adress på den, om den börjar på något annat än 192.168 så har du troligen inte NAT igång.

Simon

polters bild

Varför valde du en Linux-sida för att söka information om PS3?

leochingkwakes bild

För att det är allmän känt att Linuxfolk har en högre kompetensnivå än andra? Smile

FoHs bild

Förslagsvis läser du manualen till din router/modem och ser efter vilken ip-adress du ska besöka för att kunna göra inställningar. Förslagsvis sätter du även PS3:an i DMZ.

jonasbjorks bild

Det är bara den första porten i Tripple Play modemen som fungerar för datatrafik. Sen har de en port för IP-telefoni och en för IP-TV och ytterligare en för "future use". Så du måste fixa en switch så du kan koppla in flera enheter i ditt bredband.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

niklas_133s bild

Tack för alla svaren har testat de där i början men har ännu inte fått det att funka så jag får väll köpa en switch och testa igen Smile var kan man köpa en switch någonstan ? skulle verkligen vilja få igång skiten nu har haft det ett bra tag nu :/

FoHs bild

Finns på de flesta ställen som har datorrelaterade prylar :) Om det är en enkel switch du ska ha (och inte en router) så finns det ju så billiga prylar som denna: http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=1459661

(Notera att jag inte rekommenderar den på något sätt, jag har ingen som helst aning om om den anses vara bra eller dålig. Den har ok betyg på Prisjakt och verkar hyggligt poppis dock.)

niklas_133s bild

Tackar då köper vi en sådan Laughing out loud