Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Äntligen min andra dist. !

Party

Jag har tänkt så länge, kollat och försökt jämföra, sovit med blommor under kudden.. men nu har det äntligen blivit av. Min gamle trotjänare Dellbert (Dell Latitude D610) har fått nytt liv! Från att ha varit "en seg en" med XP pro har han genomgått en föryngringskur kvicknade den till betydligt när jag igår installerade Mint Gloria Kde.
Jag är glatt överraskad av den smidiga och snabba installationen, en del av äran för smidigheten får Tux-Sven ta åt  sig då han ställe upp med bra råd.

Jag har ännu inte installerat någon skrivare eller scanner och vet inte om jag kommer att ha den till det då det blir så tjorvigt att byta mellan denna lappen och den stationära datorn. Men förståss bara för att testa....

ICE.net-modemet (D50) har jag installerat, allt gick smidigt med automatik, måste erkänna att jag saknade "pillet" med att skriva in drivrutinen manuellt som jag fick göra i Eeepc'n, men det kommer väl andra tillfällen *ler*

Nu ska jag se om jag hittar några fler käcka program (Audacity och BasKet är redan på plats) och ta bort några jag inte kommer att använda. För det ändamålet tycker jag (efter en dag) att Synaptic passar mig bäst, men det är kanske för att den är bekant.

Trevlig helg till er alla!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

Pillet i terminalen behöver ju inte vara relaterat till hårdvara. Känner du ett behov av att pilla lite i terminalen så kan du ju alltid öva på sånt som ls, cd, df och liknande. Då får du ju lite terminalkänsla samtidigt som du gör lite grejer som inte påverkar datorn. Vill du leka runt lite extra så kan du ju även komplettera med kommandon som cp men det med större försiktighet Smile

En populär sida med saker att leka med är:
http://www.pixelbeat.org/cmdline.html

En riktigt omfattande sida från O´Reilly:
http://www.oreillynet.com/linux/cmd/

jeffs bild

Annars är http://linuxcommand.org/ sjysst.

------

leochingkwakes bild

Jo, den är väldigt informativ Smile

ninnas bild

Tack för tipsen! Det ser ut att bli en snöfattig vinter så det blir nog tid för "pill". Det kanske kan leda fram till att nästa dist blir Debian.  Tur att jag han installera Mint innan Pingus blogginlägg , annars hade det nog varit risk för att jag funderat än!

 

 

 

tux-svens bild

Det var ju kul att DU lyssnade mer på mig istället!  Wink

---

Windows are for houses, Linux is for computers!