Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Aspire One / Thunderbird funkar men inte Pidgin

Så nu har jag använt pakethanteraren eller "Add or remove programs" som den heter i Xfce och fått in bl.a. Thunderbird. Jäklar vilka problem.....jag hade visst 1320 mail liggande i gmail och alla laddades ner till inboxen, det blir några timmars sortering.Skrikandes

Vad det gäller Pidgin så fungerar den tydligen bara med Fedora tom v7 enligt hemsidan, de skriver att man får vänta tills Fedora kommer med rpm's? Har någon testat kombinationen Fedora 8 + Pidgin och fått igång den?

Är det någon som har förslag på en bra PIM för Linux. den skall vara liten och snabb och gärna kunna funka med Thunderbird som jag gillar. Genom åren har jag blivit van vid att använda Outlook som enligt mig är det bästa pyttemjuk har gjort. finns det någon som är bättre i Linux?

Annars så är det praktiskt att jobba som nattvakt, man får en hel del dötid som numera används vid tangentbordet. Här skall skrivas Wiki, testas funktioner, skriva veckobrev till sonen i Ukraina och bara allmänt leka, lära, och bruka min Aspire One så mycket som möjligt.

Hej & handslag /PappaW

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

Fedora 8 har den senaste versionen av pidgin (2.4.3) som bör fungera utmärkt. Vilken version har du installerad? har du uppdaterat systemet?

Marcuss bild

Då är de ju inte senaste. 2.5 är senaste?

distens bild

Men 2.4.3 bör fungera iaf..

pappaws bild

Efter en Live update av Linpus så gick allt igång.

Tackar för snabba svar och jag skall snarast testa de föreslagna tilläggen.

pluns bild

Thunderbird plus Lightningtillägget ger dig en perfekt PIM

https://addons.mozilla.org/sv-SE/thunderbird/addon/2313

Allt om Lightning:

http://www.mozilla.org/projects/calendar/lightning/

Kan även köras som fristående med Sunbird.

.

Pidgin kan behöva nyare version eftersom MS ändrat i sitt MSN protokoll, Fedora borde ha ändrat men kör man med MSN kontakter  och det inte funkar så är det nog en för gammal version.

---------------

Theos song

polters bild

Yes Lightning är mycket bra (även om jag själv kör Kontact), och lägger man dessutom till "Provider för Google Calendar" så har man i alla fall envägs-synk med GCal.