Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med bank-id

Jag installerade bank-id via Swedbank för ett tag sedan, och det har fungerat felfritt fram till häromdagen. Plötsligt hände ingenting när jag klicka på bank-id vid försök till inloggning på CSN, och programmet detekterades inte på installationskontrollen för bank-id.

Jag försökte starta programmet från terminalen ("personal"), men fick varken felmeddelande eller något program. Till slut fann jag en fil i min home-katalog, "/home/pa/.personal-pa", med något som såg ut som ett pid-nummer i. Jag tog bort filen, och nu fungerade allt igen.

Tydligen hade jag stängt av datorn eller X.org utan att avsluta bank-idprogrammet först, och lock-filen hade blivit kvar. Bra att komma ihåg till nästa gång.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Intressant! Kanske vore något att buggrapportera... Nexus kanske läser detta? Bra att du delade med dig av upptäckten!

kozzs bild

Vilken version av Nexus Personal har du? För mig så tas i alla fall filen bort om den finns kvar och programmet startas korrekt i version 4.10.2.16.

$ personal
Deleted stale lock file '/home/kozz/.personal-kozz'.

paraxelssons bild

Samma version för mig, men det kom inget meddelande alls vid start av personal. Fick bara tillbaka prompten direkt.

Nexuss bild

Noterat.