Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppgraderat från ubuntu 7.04 till 8.04

Nu har jag äntligen tagit steget och uppgraderat från Ubuntu 7.04 till 8.04.

Jag hoppade helt över 7.10 på min stationära dator och jag märker väldigt mycket hur utvecklingen har gått  frammåt på bara ett år

i 7.04 fungerade inte min Samsung färglaserskrivare av sig själv men som tur var så följde det med drivrutiner på den medföljande skivan så jag fick igång den iallafall.Tyvärr fungerade inte dubbelsidiga utskrifter alls med dessa drivrrutiner.

När jag nu la in 8.04 så behövde jag inte göra något alls, skrivaren fanns där redo att användas och hade tillockmed  stöd för dubbelsidig utskrift. desutom skriver den ut snabbare än tidigare, d vs det tar bara någon sekund från de att jag trycker på utskrift till att papperet kommer ut. Förut tog det upp till en minut beroende på vad jag skrev ut för något.

Mitt usbminne på 4Gb fungerade inte förut men nu är inte detta något problem längre, inte heller att avmontera min externa "Western Digital MY-Book" hårddisk som krånglade en hel del i 7.04.

Skärmupplösningen sattes numera  automatiskt  till den absolut högsta jag har haft på min dator nägonsin, 1680X1050 på min 22 skärm så inte heller detta behövde jag bry mig om att ändra på.

Att flytta över Eposten från den gamla installationen av Mozilla thunderbird var inte något stort problem, jag kopierade helt enkelt dess dolda mapp  i min anvandarmapp och la över den på min externa hårddisk, men hur skulle jag bära mig åt för att inpotrtera den i den nya versionen av tunderbird? Det gick inte att gå via importera epost på menyn för den klarade bara av import från Netscape så jag gjorde istället så att jag la in innehållet imappen jag hade på den externa datorn i samma dolda Thunderbird-mapp där den låg tidigare  och det fungerade tydligen för nu har jag alla gamla epost meddelanden där de fanns tidigare

Adressboken var lätt att föra över, bara att välja exportera till en fil och sedan importera filen

Jag gruvade väldigt inför denna uppgradering då min tidigasre erfarenhet har varit att det brukar vara massa strul men det gick betydligt smidigare än vad jag hade trott.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

metalmacs bild

Kul att höra att det gick så bra. Skönt när Linux bara fungerar, det är så man alltid skulle vilja att det var Smile