Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vill inte bli frälst, men övertygad!

Är en inbiten Windowsanvändare som nu testar Linux, är nyfiken på Ubuntu och som redan efter att ha försökt uppgradera Firefox på min lilla Asus Eee 900 PC, blivit väldigt konfunderad - måste man vara IT-specialist/Linux-präst eller friställd på heltid för att hantera, uppgraderingar och installationer mm. Bara en så enkel sak som att lägga in nätverksskivare i mitt trädlösa nätverk tog för lång tid!

Har alltid varit Windowsskeptiker, men en vecka i Linux-världen är jag på väg att göra mig Windowsfrälst!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Varför inte testa Linux Mint eller Pardus? Två bra distar för nybörjare.

http://linuxmint.se/

http://pardus.nu/

 

Annars kommer ju Ubuntu 9.10 om nån månad så du kan vänta på den. Den har nya Gnome med en massa förbättrade funktioner.

Sen är det en tröskel att komma över. Man installerar/uppdaterar inte program på samma sätt som på Windows, med att gå in på hemsidor, ta hem paket och program därifrån. Hur man gör på Ubuntu står här:

http://ubuntu-se.org/wiki/Huvudsida

 

Samma gäller på de flesta andra Linux distar också.

Kristians bild

Den utgåva av Xandros som medföljer Asus EEE 900 har fått mycket kritik för att den anses svår att konfigurera, uppgradera och utöka. Den är avsedd för "enkla behov", men det finns inget sådant som "enkla behov" hos en generell användare.

Pga. problemen med denna distribution är det många som väljer att installera någon annan mer generell distribution på sin EEE. Är du intresserad av Ubuntu så prova den

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

FoHs bild

Tipsar om Ubuntu Netbook Remix i din andra tråd. Väl värt att kolla in, det blir garanterat enklare att göra saker än med det medföljande Linux-systemet. Om det kommer befästa dig som Windowsskeptiker ska jag låta vara osagt Smile

pingus bild

Vill bara gnugga in vad andra sagt: Xandros-varianten på EeePC är bedrövlig!
Jag kör själv bara Linux sedan 6 år tillbaka, har också hand om en del Linux-servrar - har kort o gott inga problem med Linux-installationer, drivisar, program mm. Med ett undantag: EeePC...
T.ex höll jag på i evigheter med att få ett Linuxstött modem att funka men tvingades ge upp! (Installationstid på hemdatorn för modemet: < 2 minuter...)

Så testa en normal distro, döm inte Linux efter det skräpsystem som skickas med Asus EeePC!

----------------------------
In Pingvino veritas!
http://blogg.skuttungecity.se/harald

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se