Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tips och trix för Clevo Style-Note M548R+ubuntu

Här är en lista över saker som kan vara bra att känna till om man kör Ubuntu på en Clevo Style-note M548R (säljs av GGS-data).

  • Alsa tror att volymen till hörlursuttaget är surroundljdet.
  • För att få upp wLAN:et igen efter att man stängt av det kör man sudo rmmod iwl4965; sudo modprobe iwl4965 och trycker sedan på fn+f11 3 gånger i snabb följd.
  • Inspelat ljud blir raspigt om man drar upp Digital under inspelning på max.
  • Drivare till fingeravtrycksläsaren är på väg (källa).
  • Mittknappsklick kan åstadkommas genom att knacka i övre högra hörnet på petplattan, högerklicket sitter i nedre högra hörnet (osäker på om det är synaptics grundkonfiguration eller hårdvaran).
  • Petplattan har stöd för flerfingersknackningar (2 för mittenklick och 3 för högerklick i min ursprungskonfiguration) kan även användas för Mac:aktig 2fingersrullning.