Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LXDE skrivbordsmiljö

Äntligen någon som börjar få ordning på lättviktsskrivborden.

http://lxde.sourceforge.net/

LXDE bygger på Openbox men utvecklaren har tagit bort allt meningslöst  (IMHO) "pillrande" och fått till GUI hantering. Många newbies som tröttnat på Linux efter att ha pillrat bort sig med Fluxbox eller Openbox.

Huvudutvecklaren började med en filhanterare som är direkt lysande snabb jämfört med Nautilus och går nu vidare med en hel skrivbordsmiljö. Han pluggar också till Läkare men det blir visst allt mindre tid för det...Tungan ute

LXDE är då under utveckling så en hel del funkar inte.

(tom "kuben" hoppade igång..... utan vissa funktioner)

Fullskärm

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Jag vet många som provat linux och blivit livrädda av lättanvända (men Windowsanspeglande) "My Computer" i openSUSE:s KDE, därefter slängt in Debian utan X - inte fattat nånting, därefter slutligen provat Fluxbox men funnit den för svåranvänd. Slutsatsen har varit - Linux är skit

LXDE verkar juste, en bra mix mellan lättviktighet och GUI-funktionalitet.

---------------------------------------

 

mikaeljs bild

Det kommer ju inte så många distros med *box som sin standardhanterare, så dessa som du nämner har ju gett sig in i det frivilligt. Och har dom gett upp linux bara för att dom gav sig på nåt dom inte klarade av så har jag ingen sympati för dom. Dom större distributionerna kommer med Gnome, KDE eller XFCE. Plockar man sen ner en specialdist som kör *box så har man ju gjort missen att läsa på sidan och skaffat sig vettig fakta innan man började.

Det meningslösa pillandet som du kallar det har stor betydelse för oss som vill ha mer kontroll. Vi är inte intresserade av att få "newbies" att använda detta utan vi vill ha det själva för att de ger oss något vettigt. Jag kan på min gamla trötta laptop se till att få en fönsterhanterare som gör mitt arbete mer enklare eftersom det inte finns en massa lull-lull som tynger ner datorn.

LXDE låter som ett intressant projekt som man kanske borde titta på för sådana som vill köra Linux på äldre hårdvara osv. Dock är det väl bäst om peka-och-klicka folket håller sig till Gnome, KDE eller XFCE.  

|||||||||||no plun intended|||||||||

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

pluns bild

Nej det är ett meningslöst pillrande för att få till några menyposter....Tungan ute

Hursomhelst så kör man Ubuntu eller Debian Sid så är det gjort på någon minut

att installera härligheten....(dvs via paketadressen)

Logga ut > byta session och bli mycket förvånad....  Flört

 

--------------

Theos song

mikaeljs bild


i openbox behöver jag bara öppna obmenu för att lägga till nya grejer i min meny. Oftast behöver jag inte göra det för det mesta som finns installerat på datorn har automatiskt lagts till i openboxmenyn. obmenu är ett jätteenkelt grafiskt verktyg för att hantera menyn. man behöver alltså inte bry sig om någon textfil. Jag kan sen hantera mycket av utseendet osv i obconf som också är ett enkelt grafiskt verktyg. Jag behöver alltså inte använda terminalen för att få till openbox. Sen kan man lägga till pypanel om man nu vill ha sån där störande list med meny, klocka osv. 

|||||||||||no plun intended|||||||||

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Provade den precis, riktigt snabb både i start och användning. Den har stort potential helt klart - tyvärr dras den med ganska mycket buggar

---------------------------------------

 

Marcuss bild

Wow, det där var inte illa ! Shock)

pluns bild

FUD eller sanning....

Kört cirkus en timme nu utan att se någon bugg. Installerade

för ett par veckor sedan.  Då kraschade panelen så man fick fyra upp den mha

ob-menyn som finns.

Efter uppdatringen jag gjorde för någon timme sedan har jag inte sett röken av någon bugg.

Obconf finns också för de som vill pillra....Flört

---------------

Theos song