Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Policykit och korkade journalister.

Läste en "förvirrad" debatt om en journalist som sänkt Ubuntu Tungan ute

Journalisten är då enligt skribenterna det dummaste som går på 2 fötter.

Nu finns det en stor sanning i detta och det var uppe i Hardys utvecklingsforum.

för diskussion och åsikter. Journalisten har nog alldeles rätt...

Det finns en ny "Unlock" knapp..... syns ganska bra med svart tema men sämre

med Ubuntu standardtema.

 

 

Sen kan man även "pillra" med inställningarna via Authorizations...

 

Så den här journalisten är jättekorkad.....Cool mycket primitivt UAC utan förklaringar för en användare.... det är "mänskligt" att tugga en massa "goja"....Stalinismen....  Tyst

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild ~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

pluns bild

Jo den där "pellejönsen" skulle nog också platsa bland

de faktabefriades skara....

.

Nu är han "rationell" och skulle nog se till att "någon" gjorde någonting

isf att surra en massa goja (men Sverige).  En febril aktivitet på andra ställen där man ser att man måste rädda grundläggande fel.......

 

---------------

Theos song

mindlights bild

Som att skära ner på katastrofberedskap inför en annalkande naturkatastrof på väg mot New Orleans... ?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Ännu ett av dina alster som man inte fattar något av. Åtminstone jag blir intresserad när jag läser vad du skriver men du pratar om att en journalist anses vara korkad för att han sänkt ubuntu men inte gjort det. Du lägger till 2 bilder. Pratar om att det varit uppe på något utvecklarforum. Snackar om stalinism.

Kom igen nu Plun. Goja är när man slänger ihop en massa lösrykta meningar. Jag gillar att få jobba för att förstå när jag läser.... men att försöka gissa så här mycket är... ointressant.

Vad är det du vill ha sagt?

 

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

lokpests bild

Ska vi skapa "alla vi på LP som blockar plun"-klubb?

mindlights bild

Tväertemot vad många tycks anse så tycker inte jag Plun är så upprörande... däremot är 99% av hans inlägg en icke sammanhängande samling ord som är svårförståeliga. Som jag uppfattar det har Plun jävligt myckat att få sagt men inte den tid det skulle ta att få ner allt... och istället för att ta sig den tiden skriver han och slänger iväg det utan att korrekturläsa det.

De gånger jag bett om ett förtydligande har jag fått det och inte ens då har det varit upprörande... men bara för att han har yttrandefrihet betyder inte att jag behöver bry mig om honom... Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pluns bild

Njau det behövs inte så mycket mer fakta än bilderna....

Sen att vissa har "noll-koll" på sin dist är ju en annan femma.

"noll-koll" på vad som ändrats osv...  orkar kanske läsa första raden på
en dists presentation.

.

Det ÄR min blogg.... den ska vara provocerande för att få fart på Linux skutan.

De här sunkiga LinuxBBS användarna som kryper fram lite varstans ger jag inte ett öre för, inkl de svenska kverulanterna om ditt odatt...

.

Att inte fokusera på manualer och att visa nya användare viktiga saker är ju att köra ner Linux i rännstenen...  att Ubuntu som är största disten inte stramar åt är en stor skandal. Inser inte det medmänskliga i en miserabel röra där alla duktiga sticker.

Själv hjälper jag hellre seriöst PC intresserade hos tex Sweclockers. Flört

 

 

---------------

Theos song

Kristians bild

Jag tror det är tioende gånger jag skriver detta - gå med i ett projekt plun. Ta tag i ett roder om du nu tycker att båten seglar fel. Det vore kreativ tidsanvändning

---------------------------------------

 

pbs bild

Kverulantiska stalinister, heh.
 
För övrigt:
Trots att bloggen är din så är serverutrymmet inte det. Kanske någonting att tänka på när du för följande gången sätter fingrarna på tangentbordet.

elwiss bild

Är det den här artikeln du menar?

Om Mac är en cool kille, och Windows en kontorsgubbe, vad är då Linux? En smart tjej från alternativrörelsen? Nej, tyvärr. Bakom ett spännande vackert yttre finns en störd nörd.

 


I torsdags släpptes en ny version av Ubuntu, den variant av Linux som många tycker är bäst. Jag hade nyss provat Linux i Asus lilla surfdator och hoppades på något lite snyggare för en större dator. Och första intrycket är bra, riktigt bra.

 

Skrivbordet är vackert. En främmande fågel i orange, brunt och rött. I menyerna finns program och inställningar, det jag behöver, inget mer.


Men trots att Ubuntu är ett afrikanskt ord för medmänsklighet är det här ett system som verkar sakna empatisk förmåga. Det börjar direkt när jag startat med att jag måste ange ett lösenord. Det går inte att lämna fältet tomt.


Sen ska jag ställa in tiden. För att ändra måste jag uppge namnn och lösenord. Hallå! Jag vill inte radera hårddisken. Bara ställa klockan rätt!


Sen vill jag surfa. Det går inte att skriva in adressen, för det blir små hakar i stället för kolon. Jag lyckas lista ut hur man ändrar till svensk tangentborslayout. Hallå igen! Jag har laddat ner en svensk version. Hur svårt kan det vara att fatta att jag förmodligen använder ett svenskt tan­gentbord?

Jag får igång webbläsaren men den hittar inte ut på nätet fast jag sitter i ett öppet wlannät. Jag öppnar nätverksinställningarna. Ubuntu kräver namn och lösen varje gång något ändras.


Jag laddar ner Google earth. Jag måste öppna ett terminalfönster och skriva kod för att installera. Jag får gå till en blogg för att få hjälp. Jag lyckas aldrig lista ut hur jag får programikonen att synas i programmenyn.

 


Ubuntu, du är vacker, men jag vill inte leva med dig. Du vill att allt ska göras på ditt sätt, så som du har bestämt. Du försöker inte ens förstå hur jag tänker, du går mig inte till mötes. Du vill inte låta mig ha några egna program. Du kontrollerar allt jag gör och du litar inte på mig. Du frågar hela tiden vad jag heter fast vi varit ihop i två dagar nu. Du vill att jag ska lära mig allt om dig, men ärligt talat så har jag ingen lust att hänga mer på dina nördiga forum för att få käcka tips om hur man lirkar med dig.

Men din fågel är fin. Jag spar den som ett minne.

pluns bild

Yup

Om man kört tidigare versioner så är det ju mycket mindre irriterande med lösenordshanteringen.

Policykithanteringen är enligt min mening "stendumt" gjort när det inte blir flyt på hanteringen inkl klickande för att öppna låset.
.

En nybörjare blir nog mycket mer förbannad än en Vistaanvändare med UAC för UACn promptar iaf användaren hela tiden.

.

." Du vill att jag ska lära mig allt om dig, men ärligt talat så har jag ingen lust att hänga mer på dina nördiga forum för att få käcka tips om hur man lirkar med dig."

.

Hursomhelst gäller det ju att minimera lirkandet och bara fixa enklast möjliga lösningar på allt.

.

Hardy har extremt mycket lirkande....

 

Flört

 

 

--------------

Theos song

pluns bild

Nejdå....  det finns många som förstår det här.

Artikeln finns enbart i tryck och inte på Internet vad jag kan se däremot så vet jag diskussionerna angående Policykit eftersom jag själv hade åsikter.   En klockren "newbie"fälla.  (uppenbarligen så åkte den här journalisten ditpå den efter att ha missat rätt tidszon under installationen Tungan ute)

.

Så de som tar åt sig kan ju försöka förse världen/Sverige med fakta isf Grönköpings debatter med senvanliga primitiva inslag  (rena sektbeteenden)
.

Artikeln hade också åsikter om den sk "mänskligheten" och den är rena "stalinismen".
.

Slutligen vet jag mer om det "andliga" som pågått med Hardy men det är en annan femma... religiösa "Team leaders" osv...  Ubuntuforums jobbar febrilt med att få ordning på röran.  Exton drog sin strå till stacken.

.

Själv finner jag det ganska komiskt hur man totalt kan missa att fokusera på det som måste göras i berörda kretsar och istället "debattera" som vanligt. Flört

 

---------------

Theos song

fredentofts bild

Ok, artikeln finns endast i tryck, men då går det väl bra att hänvisa till var den finns tryckt (Tidning/nummer/sida)? Och debatten du hänvisar till kanske finns på internet? Oavsett var materialet finns kan man ju berätta, så att det går att bilda sig en uppfattning om vad du pratar om.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Marcuss bild

jag fattar än en gång inte vart du vill komma med ditt inlägg? Du missar nog ungefär hälften Smile. vad refererar du till? Inte orkar jag söka runt på hardys utvecklingsforum för att hitta.

pluns bild

Fokusera på Unlockknappen och nybörjare....

Alla stora distar som kör Gnome plockar med Policykit.

Jämför med Vistas UAC. 

Är nybörjaren korkad som missar knappen eller ser den som märklig ?

(utan några som helst förklaringar)

 

---------------

Theos song

cryingfreemans bild

Som sagt ovan, vad är det egentligen som du vill ha sagt? Dina inlägg är ett herrans hopkok av lösryckta meningar utan uppenbar inbördes relation och du antyder och namedroppar hej vilt samtidigt som du kör med citat-teckensbombning av för dig misshagliga klumpar av forumindivider.

 

Du verkar helt klart ha en hel del att säga, precis som mindlight skriver, men allt försvinner tyvärr i okvädningsord, namecalling och ofärdiga satser. Du vet vad jag tycker om dina åsikter, vi har haft en del duster förut. Men detta handlar inte om det. Om du vill få gehör för din världssyn får du först och främst sluta utelämna såna detaljer som gör att man kan förstå dig. Jag förstår att du vet väldigt mycket och hänger en hel del på forum över hela världen och läser artiklar tills ögonen blöder, men om du inte kan förmedla den kunskap du besitter ger ditt yttrande av dessa kunskaper upphov till mer frågor än klarheter.

 

Innan jag började sky dig försökte jag faktiskt förstå dig, men jag gav upp när jag aldrig någonsin fick någon rätsida på vad du egentligen menade med dina inlägg.

 

En tolkning av ditt blogginlägg så som det kan uppfattas:

 

Det har förekommit en underlig debatt om en journalist som kraschat Ubuntu, alternativt skrivit ner Ubuntu. Journalisten är enligt debattörerna en idiot. Det ligger en stor sanning bakom att han/hon är en idiot och idiotin har även debatterats på Hardys utvecklingsforum. Någon för diskussion och åsikter i denna debatt. Journalisten har nog alldeles rätt i någon som han/hon påstår. Det är oklart vad denne påstått eftersom det saknas referenser. Något har en ny "unlock"-knapp, det är dock oklart var denna hör hemma och vad den gör, vilket problem den löser och vilka den skapar. Hur den relaterar till journalisten och dennes härjningar är höljt i dunkel.

 

I samband med debatten kan man även pillra lite med Authorizations i någon okänd applikation. Hur debatten plötsligt kan bli bättre av detta framgår inte. Kanske kan man låsa ute debattörer från debatten, detta framgår inte. Det enda som är klart är att knappen är tydlig i svart tema, men otydlig med Ubuntus standardtema.

 

Den här journalisten är jättekorkad, men artikelförfattaren är cool. Det finns en primitiv UAC utan förklaring till användarna. Eller till läsarna för den delen. Men det är åtminstone mänskligt att snacka strunt. Sen kommer en ironisk parallell till Stalinismen som härjade Sovjetunionen under halva 1900-talet, men hur den korrelerar med otydliga upplåsningsknappar och jättekorkade journalister är oklart.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

pbs bild

Unlock-knappen och Authorizations förstår man, det hänger ihop med PolicyKit och dess integration i Gnome. Se t.ex. [1] [2]
 
Men PolicyKits kopplingar till en kritisk Ubunturecension(?) och dessutom stalinismen är nog fortfarande oklara.

snikers bild

Om någon är intresserad så råkade jag snubbla över en länk till orginalartikeln på IRC.

 

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=400&a=417132

 

-- http://sniker.codebase.nu/

hoths bild

Kommentar i annan tråd

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!