Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Demented by design

Tyvärr åkte jag på en "banning" hos Ubuntu Sverige av oklar anledning så jag får väl posta här då...

Fick ett meddelande om att läsa en länk som då inte kan läsas eftersom banning utfärdats.  Tungan ute   "Felet" skulle bero på phpBB meddelade självaste "huvudaministratören".

.

Nog om detta och till min stora glädje så delade Alan Pope ut en rak höger mot FSF (som då syndikerades via Ubuntu Planet) och deras usla metoder istället för att göra den fria mjukvaran intressant och rolig inkl att man inser att det finns en kommersiell värld.

.

Det senaste tokpåhittet är en "Denial of Service" mot Apples Genius tjänst....Skrikandes

.

http://popey.com/Demented_by_Design

.

This is of course not true. Many of us are making great strides in
getting Free Software on the desktop/laptop/server and in media
players, mobile phones and other appliances. Clearly this isn't good
enough for the FSF though, their approach is all or nothing. You're
either with us as a Free software Zealot or you're against us. This is
incompatible with my philosophy on life, so I'll be 'against' for now,
and the foreseeable future.

Finally, I note in a recent mailing list posting on the subject of the Apple 'Genius Bar' campaign, Richard Stallman (of the FSF) claims that it isn't
a real-life 'denial of service' on Apple. I wonder, how would the FSF
feel if their support avenues were flooded by users of proprietary
software, wasting their time asking questions about FSF policy.

Is this the absolute best the FSF can do with their charitable donations? Don't they have something better to do with their time?

.

Jo det kan man fråga sig....

.

Alan Pope har flera länkar och Slashdot är klart läsvärd.

http://mobile.slashdot.org/article.pl?sid=08/07/26/1827208

.

Svenska Linuxföreningens företrädare uttalade tvivel om detta i Ubuntu Sveriges forum och här är svaret.

.

Demented by design.....  klockrent !!!!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Så här det det ut när man tystas  Tyst

Information

Du har bannlysts från detta forum tills Imorgon, 02:00.

Kontakta forumadministratören för mer information.

Anledning angiven för bannlysning: Du har fått en varning

En bannlysning har utfärdats mot ditt användarnamn.

 

---------------

Theos song

hoths bild

Sån reaktion på berättigad synpunkt är alltid lika ledsamt.Fokuserar FSF på detta så missar de helt målet och bidrar inte till framgång för open source.

Lite ironiskt är det allt att den kommersiella världen redan har insett att det INTE är god marknadsföring att tala illa om konkurrenterna. Ju mer du nämner dessa vid namn och kritiserar dem desto SÄMRE går det för dig själv. Varför? Du nämner ju hela tiden konkurrenten och jämför dig med den. Där med är det konkurrenten som är huvudvalet och du själv den sämre kopia. Inte bra alls.

Bra reklam och marknadföring framhåller de EGNA goda egenskaperna och nämner aldrig konkurrenten vid namn. Fokusera på varför kunden skall välja just din produkt. Konkurenten är frånkörd, det är liksom underförstått.

Det är också av precis detta skäl som det är viktigt att programmen finns på alla platformar. Även konkurerande sådana. På så vis kan användare succesivt vänjas vid att köra open source applikationer. Det kommer därför inte vara så farligt att byta OS också eftersom ju "mina" program även finns där. Sprid open source överallt, det gynnar open source mer än konstiga kampanjer som siktar till att misskreditera konkurenten.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Kristians bild

Givetvis är det tokigt. Pajkastning gör ingenting bättre och det leder ingen vart. Man kan ifrågasätta vissa av FSF:s kampanjer. Flera plakat och utspel tycker jag själv känns en smula omogna. Samtidigt lever vi i en värld där budskap måste förenklas och färgas illröda/blå för att nå igenom mediabruset - tragiskt men sant. Insatta människor blir dock sällan bitna av så naiva röster.

Det FSF borde fokusera på (och som man OCKSÅ jobbar med) är stödjandet av öppna standarder, information kring hur FSF:s licenser kan/ska användas och support till fria programvaruprojekt. FSF är inte en person, det finns väldigt många duktiga och balanserade människor inom organisationen.

Det finns ingen fri licens som begränsar kommersiell användning av program/texter, distribution är dock en annan femma. Många tycker att GPL är för restriktiv och vill hellre FÅ kod under BSD/MIT-licens (vem skulle säga nej till det?). Dock är desto färre villiga att själva släppa kod som de verkligen bryr sig om under en lika liberal licens. GPL används av MySQL, Nokia, Novell, Trolltech, Sun med fler med flera - för dem fungerar den lustigt nog väldigt bra i en kommersiell värld Smile

 

---------------------------------------

 

cryingfreemans bild

Jag antar att du menar mig när du skriver "Svenska Linuxföreningens företrädare". Då måste jag fråga dig, vad är det jag har uttalade tvivel om, i vilken tråd ägde detta rum och hur uttryckte jag mig?

 

Sen får du gärna tala om hur Svenska Linuxföreningen kommer med i bilden då jag över huvud taget inte företräder dem på Ubuntu Sveriges forum utan bara mig själv som privatperson. Försök inte gärna misskreditera en förening jag är styrelsemedlem i för att jag kommer med av dig icke specificerade tvivel om en icke specifierad sak. Det får dig bara att se löjlig och otroligt vag ut.

 

För att bemöta Alan Pope's bloggpost så tycker jag att han har helt rätt i det han skriver. FSF bör inrikta sig på positiva kampanjer istället för smutskastning och trams. Men jag tycker precis som en av kommentatorerna att det är bra att ha en spelare som FSF på banan, som vägrar kompromissa. Hade vi inte haft det skulle spelplanen sett helt annorlunda ut än den gör idag. Utan GNU GPL hade vi kanske inte haft något fritt ekosystem alls att leka med.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se