Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Riktigt nöjd med Ubuntu

Det har länge funnits saker som har irriterat mig på varje distribution. Jag har testat många, och det fanns många bra saker. Jag gillar YaST i SUSE, stabiliteten i Debian, snabbheten i Arch, anpassningsbarheten i Gentoo, osv.

 

Jag har dock alltid kommit tillbaka till Ubuntu. Jag har fått installera om många gånger, men det har sällan varit Ubuntus fel, utan snarare min förmåga att vilja pilla lite för mycket. Ubuntu är bra, och det är enkelt och.. här kommer poängen då.. mer och mer komplett. Ubuntu har enligt mig nått den punkten då alla nya funktioner inför varje release, har, till viss del, ersatts av finputsning. Många klagar på det bruna temat, och jag kan hålla med om att det inte har varit det finaste. I Gutsy (7.10) tyckte jag dock att det var lite snyggare än innan, och i Hardy (8.04), som jag använder nu, är temat faktiskt riktigt fint. Jag tycker att det är en skön omväxling från allt annat. Ett tag var ju nästan varje distribution blå i temat. SUSE är snygg nu med sitt gröna. Konstigt att grönt är så sällsynt egentligen.

 

Nåja, tillbaka till poängen. Det känns som att de tacklar alla problem, ett efter ett. De har en skön filosofi, och strävar verkligen efter användbarhet, och de har en bra ledare i Mark Shuttleworth. Han är underligt jordnära för att ha varit i rymden, och trots sin stora förmögenhet. Det sägs att han pumpar in pengar i Ubuntu, vilket är en sanning med modifikation. Jag har lyssnat på många intervjuer med honom, och det står klart att Canonical är utformat för att vara ett budgetvänligt företag, och nu börjar de ju få framgångar kommersiellt också, med franska statsorgan och liknande, så de kommer nog gå på plus ganska snart, om det inte redan har hänt.

Jag är nöjd och glad med Ubuntu, och det var precis vad detta inlägg handlade om.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kalleperssons bild

Kul för dig!