Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag ångrar mig. Ubuntu 8.04 är INTE bra

Jag var så otroligt nöjd med Ubuntu. Sen kom lite uppdateringar, och så slutade saker att fungera. OpenOffice kraschar när jag försöker spara grejer. Abiword renderar lite konstigt och vissa saker syns inte. Firefox fryser hela tiden, så den var nästan helt omöjlig att använda. Kort sagt, Hej Fedora. Nu blev installationen av Fedora 8 klart. Ska starta om datorn.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dps bild

Bra val!

Har bara goda erfarenheter av Fedora. Cool

Lasps bild

Har bara testat Ubuntu 8.04 lite grann än så länge.

Det ser väl bra ut, men man måste kanske köra lite allvarligare för att märka problemen.

polters bild

Det funkar ju bra för många, så du kanske inte får några problem alls. Men det är anmärkningsvärt att jag kunde få sådana problem med en ny fräsch installation.

Marcuss bild

Det fungerar bra på flickvännens dator. Fast hon gör ju såklart inte särskilt mycket =). FX, AMSN, Amarok

distens bild

Håller på att testa Ubuntu 8.04 jag med och stabiliteten är usel. Känns nästan som en beta tills 8.04.1 kommer ut. Fedora är helt klart den bästa disten jag har kört och kommer installera 9:an när den släppts.

--------------------

Play Ogg

zxspectrums bild

Enda problemet jag har haft med Hardy Heron hittills är betaversionen av Firefox 3. Kraschar ofta. Löste detta genom att lägga in Firefox 2 istället. Lite synd att det läggs in betaversioner i distributionen.

 

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

pluns bild

För de som ägnar sig åt annat än debatter så haglar det in trubbel angående Hardy.

Sen finns det de som konstruktivt försöker rädda situationen isf för att köra
en strutstaktik och låtsas som att det regnar.

Den här tråden kastades just ut från Ubuntus pladderrum

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=768200

Bemödar man sig sedan att kolla Firefox så är det en mycket besvärlig bugg för hela Linux.

https://bugs.launchpad.net/firefox/+bug/215728

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=430530

Media/Codecs biten har klarnat och man kör 1 spår

utan att lyssna på "kverulanterna".

.

Enbart pinsamt att se vissas strutstaktik angående Hardy debaclet.... ger enbart
Linux dåligt rykte att inte föröska städa upp i utaminanigarna.

.

Men det är ju mänskligt att låta en handfull kverulanter styra något....Made in Flum-Sweden..

.

EDIT

Jag kan fortfande se mindre vetande som rekommenderar sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg.... undra om de vet vad de pladdrar om...Tungan ute

 

---------------

Theos song

Marcuss bild

Hehehe

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=768200

Har de äntligen förstått att man måste krasha systemet för att få användare att känna sig hemma? Smile

 

Ubuntu har förstått tankesättet hos hemanvändare. det ska krångla, folks!

pluns bild

Njau man kraschar många PCn just nu inkl låser.

Firefoxbuggen är rent ut sagt bedrövlig.  Lösningen finns i tråden

för de som ev orkar läsa och studera problemen..

.

Men det är väl fel på något kommersiellt eller att någon

är "dum i huvudet" som är viktigare att diskutera på barrikaderna....Tungan ute

.

Det är farligt att söka kunskap....eller att någon hotas av fakta....Skrattande

"Fårskocken/Sekten" är ju inte lika lättlurad då....Skäms

"Va är det fel på disten ? "..... Måste vi göra något eller ska vi bara

vänta på att någon annan gör något... ?   Pinsamt....Tungan ute

"Over and Out"

---------------

Theos song

polters bild

 

Jag uttryckte mig klumpigt i den andra tråden. Jag gissar på att du var ganska glad för det så att du har ytterligare en att beskylla för allt ont i världen.

Jag har förklarat mitt klumpiga uttryck i den relevanta tråden så det är inte lönt att prata om det här. Anmärkningsvärt är att du kallar mig pinsam när det är du som plockar in folk i ditt "folk som förstör för fri mjukvara" så fort du kan. Jag har, vad jag vet, aldrig klagat på att kommersiella intressen förekommer inom fri mjukvara. Faktum är att jag helt är för det. Du jämställer dock "kommersiell" med "proprietär"/stängd mjukvara, vilket är felaktigt.

Jag tvivlar starkt på att du har bidragit med några större insatser till fri mjukvara. Jag har sett en del av dina postningar på andra delar av internet, och om det är attityder sådana som dina som folk möter så kommer vi nog aldrig att få över någon.

 

 

 

iampenguins bild

Jag ska inte säga det egentligen, men det är lika bra att jag gör det ändå: Vad var det jag sa.. Precis samma pryl som fick mig att toktröttna direkt på 7.10 etc. Man kan undra vad Ubuntu/Canonical håller på med..

Kristians bild

Ubuntu ligger i den absoluta frontlinjen versionsmässigt och det var sitt pris. Beroende på upplevelse, tur och krav kan det priset vara lågt för vissa användare och alltför högt för andra.

---------------------------------------

 

polters bild

7.10 var ju riktigt stabil IMO. Roligt hur det skiljer. Smile