Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Om att förtrycka tankar

Det har förekommit en del påhopp på alla av en avvikande åsikt här på LP. Det är tydligen, enligt vissa, så att man inte får lov att föredra att ha en distribution fri från ofria komponenter där fria existerar. Det är tydligen inte heller ok att, enligt samma personer, tycka att projekt som Gnash är bra initiativ. Man blir, av vissa, konstant hånad för dessa åsikter.

Inte nog med det. Nej, jag har läst blogginlägg här på LP, och även inlägg på forumet och kommentarer på nyheterna, vars ton är fruktansvärt högfärdig. Att dessa inlägg samtidigt är fruktansvärt dåligt skivna, både logiskt och grammatiskt är förstås ironiskt.

Jag gillar inte att man inkluderar ofri mjukvara direkt i distributionen. Jag personligen skulle inte använda en sådan distribution. Det är ok att vissa inte delar min åsikt, men det är inte ok att föra argument på det viset att det helt stänger dörren för en givande diskussion. Då kan man lika gärna låta bli att skriva.

Det är förargligt att sådana dumma kommentarer och trådar förekommer. Sådana trådar som enbart för människor arga och inte leder till något bra.

Tack så mycket för blockeringsfunktionen Jonas & Co, tyvärr känner jag mig manad att använda den.
Imorgon (Lördag) ska jag gå på bröllop. Det är min flickväns syster som ska gifta sig. Det ska bli riktigt kul. Jag har inte varit på ett bröllop på ungefär 10 år. Ser inte fram emot att sitta i kyrkan dock. Jag gillar helt enkelt inte kyrkor.

Jag önskar er alla en trevlig helg.

 

/ Johan

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Det bästa sättet att få stopp på ett troll är att sluta mata det. Dåliga inlägg skall besvaras med en stor försiktighet, mata inte trollet. Häll inte mer bensin på elden. Man behöver inte alltid ha rätt. Nu skall jag nog skriva ner en del funderingar jag haft under veckan, kanske blir det ett inlägg som kommer mötas av massor av onda svar det med - vem vet? Vi chansar!

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Sant, och jag svarar numer inte på inlägg från vissa medlemmar.

Lasps bild

Jag önskar dig och din flickvän en trevlig helg, även om det är en Ofri miljö.

Själv har jag gått ur kyrkan, ett beslut som jag borde ha tagit för många år sedan, nu blev boken "Påven Johanna" en väckarklocka.

Jag önskar att jag i framtiden bara kan se Fri programvara, men innan dess använder jag mig av det som tjänar mina syften.

Så jag önskar Er alla en skön helg i den Ofria miljö som Ni trots allt väljer under helgen.

Livet är nu, acceptera det!

Svaret är fortfarande fyrtiotvå, fast på engelska!