Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Svårt att vara laglig med film tycks det..

Glad över att ha fått hem Matrix-boxen med alla tre filmerna satte jag mig ner vid datorn. Nu skulle de rippas, då jag vet hur dålig jag är på att hålla skivor i bra skick. I med den, och vad ser jag? Jo skivan är full av autostartprogram, och version 6 av Internet Explorer, gamla version av Flash m.m. Ja det var tydligen meningen att man skulle installera något för att kunna se filmen på datorn.

Jag försökte i alla fall rippa den. Först med OGMrip, sen med DVD:RIP. Sedan gick jag över till att först försöka göra en image-fil av den, för att sedan rippa från den. Ingen tur där heller. Jag försökte plocka ut endast VIDEO_TS mappen, men nej. Problemet då var att filmerna var helt "scramblade" och det var massa grönfärgade störningar och lite konstiga former, dock inget som var värt att kalla film.

Jag har libdvdcss, libdvdnav, libdvdread, och allt vad det heter. Jag lyckades få igång filmen en gång i totem när jag var inne och kikade i VIDEO_TS men den funkade inte alls att rippa.

Så vad gör man? Jag har ju betalat för filmerna. Så nu sitter jag och laddar ner filmer från bittorrent. Det är inte så jäkla lätt att vara laglig, tycks det.

Om sista stycket bryter mot reglerna så kan jag ta bort det.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

alberts bild

Dvd::rip är lite krångligt, det finns för många alternativ vilket ger för många möjligheter att göra fel. Lxdvdrip är mycket enklare, men det finns inte med i Ubuntu Hardy. Installera följande två filer.

För lxdvdrip

http://www.debian-multimedia.org/pool/main/d/dvdwizard/dvdwizard_0.5-0.0...

http://ppa.launchpad.net/misery/ubuntu/pool/main/l/lxdvdrip/lxdvdrip_1.7...

libdvdcss2 hade du redan, men om någon inte har den finns den till exempel i medibuntu.

 

polters bild

Jag tycker inte att DVD:RIP är sådär jättesvårt att lyckas med. Det stod ganska klart att det var något konstigt med skivan, ganska tidigt. De flesta former av försök att läsa innehållet med diverse program slutade i totalkrasch. För övrigt så kör jag Fedora 9, så Ubuntu-tips är för mig inte till någon hjälp, men det kanske är bra för andra.

distens bild

Frågan är.. är det lagligt (i Sverige) att ladda ner filmer som man redan har köpt? Jag _tror_ att om polisen knackar på dörren, är detta inget brott. Någon som vet?

jonasbjorks bild

Det är inte lagligt att ladda ner film i sverige, även om man köpt dem. Det kan tyckas vara konstigt, då man faktiskt får göra en kopia på filmen själv. Skillnaden ligger i att lagen ger oss rätt att göra en kopia på originalet. Du får till exempel låna en DVD av din kompis och göra en kopia av den för eget bruk. Din kopia däremot får inte användas för att skapa nya exemplar.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Jag rättar mig själv innan ljushuvudena gör det. Det är inte ett brott att ladda ner film i sverige, det är ett brott att ladda ner upphovsrättskyddad film utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Därför kan man till exempel köpa rätten att ladda ner en film på nätet, det finns ett par såda tjänster SF Anytime t.ex.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Det är säkerligen olagligt, men jag anser nog att jag i detta fallet har rätten på min sida, rent moraliskt, om inte annat. Visserligen så sker viss uppladdning vid torrent-nerladdning men ja.. vad ska man göra?