Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bortskämda skitungar (eller: Bostadskrisbullshit i Skåne del två)

I de flesta tidningar idag har man kunnat läsa om den s.k. "Ockupationsfestivalen" i Lund. Denna går alltså ut på att man ska visa sitt missnöje över att farbror staten inte lägger ner stora pengar på att köpa lägenhetsbyggnader som studenterna sedan kan hyra, helst mitt i Lund, centralt läge med balkong och närhet till park.

Få saker gör mig så förbannad som tanken att om man har lite pengar, och någon annan har mer, så ska staten komma in och reglera så att det inte blir några skillnader, för.. Kom igen! Man har RÄTT till blablablablabla.

Som jag skrev i mitt förra inlägg om denna idioti, så finns det faktiskt inte så få lägenheter i Skåne som man kan tro om man läser tidningarna och vissa bloggar. Det finns dock inte så många billiga lägenheter mitt i Lund. "Va!? Finns det inga billiga lägenheter med centralt läge?" Chockerande!

Vill ni har fina lägenheter mitt i Lund? Betala vad det kostar.
Har ni inte råd? Flytta ut ur Lund då för f*n! Det finns billiga lägenheter här i Landskrona. Det finns lägenheter i Burlöv utanför Malmö, det finns till och med lägenheter i Hässleholm.

Skåne har sveriges bästa kollektivtrafik. Använd den.

Min generations föräldrar borde ha en smäll på fingrarna för hur de har skämt bort sina barn. Tro man har något slags medfödd rätt till en lägenhet mitt i Lund, vad f*n? Det kan inte bara vara jag som finner detta otroligt oroande, eller?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

När jag var student (från 2003 och fram tills i höstas) så tog det några månader till max ett år att få en studentbostad I Lund. Under den tiden kunde folk i regel bo hos kompisar eller så skaffade de något utanför. Det kunde alla stå ut med

---------------------------------------

Varje ny generation får en så kall och bitter ton efter en tid och det är bara de under tio som förstår hur man ska leva ett värdigt liv

---------------------------------------

 

jentins bild

Jag tycker du har fel Polter. Nu kan de ju inte sticka hem på lunchen o slappa o spela spel på hålor o raster. De får åka mellan 20 min- 1 timme i kollektivtrafik, men HALLÅ, de skall ju ha tid att fika med minst 3 personer på eftermiddagen.

Jag tycker det är horribelt att svenska pensionärer inte upplåter sina lägenheter till dessa unga som har all rätt i världen, att utan att ha gjort ett dyft för samhället, att sitta mitt i stan i en 3 rummare o dricka pilsner och skrika från balkongen.

Tänk när de skall forsla alla dessa färgburkar som de sprutar ner murar och fastigheter med. Det är jobbigt att åka långa sträcker med dem. Sen skall vi inte prata om att de måste gå upp tidigare för att hinna till skolan om de bor utanför stan. De e ju orättvist. Jag menar nu har de ju ingen curlingmamma som väcker dem på morgonen.

Vill man sen driva omkring på stan till fem på morgonen på vardagarna för att kanske, eller förhoppningsvis hitta en stackare som man meningslöst kan misshandla. så vill man ju inte sitta på ett tåg hem i en timme sen. Nä du Polter, jag tycker du har dålig förståelse för denna generation.

En generation som hamnat på vänsters sida politiskt för det är ju ett parti som vill hjälpa dem som inget har, att ha lika mycket som de som har. Ett parti som tycker att om man skiter i skolan och o skiter i att jobba så skall man ändå ha samma rättigheter när det gäller boende och ekonomi. För de som verkligen kämpat för att få ett bra liv, med tryggad inkomst, de e ju bara dumma i huvudet, och några jäv.. kapitalistsvin som inte delar med sig.

Nu nya fina ljusa lägenheter till dessa unga, och släng ut oss som har arbetat hela livet i en betongkloss ute på en åker. Heja på Mona, och ge jobben till invandrarna istället för svensken, för det är ju faktiskt mest synd om dem. Och älska Ohly, som inte har något vettigt att säga överhuvud taget, utan bara kan attackera andra politiker.

Jag säger fy fa. för oss som har. För oss som kämpat med jobb, familj och värderingar. Att vi VÅGAR köpa nötfärs så andra ser det. De kan ju bli ledsna.

Jag fullkomligt älskar att betala mycket i skatt, till afrikanske diktatorer, människor som inte vill och orkar, och politiker som tappat tråden för många år sedan. Sen älskar jag Mona mest, för hon vill verkligen ta hand om alla andra än oss svenskar. Där har vi en kvinna som jag önskar sitter som ledare för sossarna i mååånga år. För högerns räkning är hon det bästa som hänt sossarna Wink

 

:=)

-------------------------------------

I min värld .....

frilas bild

Nu får du nog lugna ner dig! Har moderaterna en egen liten lobbyhörna här på LP, för vad har Mona med detta att göra?? Och vad är en invandrare? (luktar ND) Vem tar dom jobben ifrån? De attraktiva städjobben (som vi alla vill ha...)? Ja, dom som plockar upp allt SKIT som vi rejäla svenskar slänger omkring oss för att våra morsor alltid plockat upp efter oss.

Marcuss bild

Lustigt att du utropar ND redan i tredje meningen. Såfort någon nämner något negativt om invandring är denna någon fruktansvärt rasistisk. Därimot "Svensken", den jäveln kan man säga vad man vill om. Dubbelmoral?

Låt oss vända på det. Att säga att invandrare (om nu ordet finns...) enbart jobbar med städjobb är minst lika rasistiskt. Att symbolisera invandrare (än en gång.. Om ordet finns..) med skit, är enligt mig oerhört rasistiskt.

 

frilas bild

Det finns massor av "invandrare" som är både läkare, civilingenjörer och datatekniker och faktum kvarstår att de sällan får jobb i paritet med sin utbildning så Monas idé är kanske inte så dum. Ge jobbet till "invandraren" i st f till den bortskämda husockupanten som inte får lägenhet i centrala Lund... {#emotions_dlg.kiss} puss på er!

Är ni rädda för att bli utkonkurrerade...? {#emotions_dlg.wink}

(jag är bara så f*rb*nn*t trött på den eviga sloganen att "invandrarna" kommer hit och tar våra jobb från oss hederliga strävsamma ursvenskar)

Marcuss bild

Tror du på fullaste allvar att alla "helsvenskar" tycker att alla "invandrare" är ett förbannat påbrå som ingen vill ha?

Att Mona säger som hon gör är enbart för att få poäng. Med de uttrycken anser jag att hon är rasistisk, men "åt andra hållet", vilket är fullt OK enligt vissa. Du gör lite likadant, drar alla över en kam (ivf Svenskar), slänger ut Nationaldemokrat utan direkt anledning, slätar ut med "Är ni rädda", utan att veta huruvida ens ställningstagande är. Det vill säga, förutsäger att man är rasist. Sen drar du likheter mellan invandrare och skit, för att sedan nämna alla fina jobb samma grupp (för att göra som du, frila, kategorisera) också har. Smart?

Är alla husockupanter nu också då?

Den eviga sloganen du pratar om jag har personligen inte hört på väldigt länge. När jag hörde det var det mest bland medelålders män, utan jobb, framtidstro och utbildning.

Nej, usch och fy. Fördomar har du precis lika mycket gott om.

frilas bild

Ok. Slutdiskuterat för min del, innan vi bli ovänner... {#emotions_dlg.sealed} {#emotions_dlg.wink}.

Att kvotera in människor pga av sitt etniska ursprung är väl rasistiskt om något och diskriminerande mot andra med kanske bättre meriter.

Nä kvotering är diskriminering och alla ska söka på lika vilkor.

Om dom är duktiga så kommer dom nog få jobb om dom inte har problem med språket som kan påverka arbete vare sig man är inkvoterad eller inte.

Angående vad folk har för utbildningar så kan du söka efter statistik på hur mång som faktiskt jobbar med vad dom är utbildade till. (tror du blir förvånad över hur få det faktiskt är)

Nä kvotering och särbehandling tycker jag inte om vare sig det är kvinnor eller invandrare eller bananer.

polters bild

Precis. Det är så överlag numer, att folk inte kan skilja på när man kritiserar ett fenomen vs. berörda personer.

jentins bild

Frila, det är nog du som får lugna ner dig, "ND" hallå....Ett slag under bältet på min intelligens.

När det gäller ge jobben till invandrare, så citerade jag Mona själv

"Om ett jobb är ledig och det står mellan en svensk och en invandrare så skall invandraren ha jobbet."

Om du läser min text så märker du att attackerna vad riktade mot lilla Mona och ingen invandrare. Sen fortsätter jag inte mer utan refererar till Marcus poäng om städjobben.

<!--
@page { margin: 2cm }
P { margin-bottom: 0.21cm }
-->

Samt att det var en morgonurkräkning som drabbade alla som jag finner fördärvar vårt fina land. Ja utom Polter då Wink

-------------------------------------

I min värld .....

polters bild

Haha! Det ironiska är att jag tillhör denna generation som jag nu slänger skit på. Jag gillar inte att klumpas ihop med sådant folk som man så ofta gör ("äsch dom där 40-talisterna" t.ex.)

jonasbjorks bild

Oj. Härligt med lite agressioner på LP, speciellt när det handlar om helt andra saker än Linux och öppen/fri programvara Laughing out loud

Jag känner en kille som du skulle gilla att diskutera med, mernil kallar han sig. Kanske dags att släppa in honom på LP igen. Den killen vet verkligen hur man skall prata politik och lösa världsproblemen.

Jag håller med dig om en sak i ditt inlägg - Skåne HAR en kollektivtrafik i världsklass. Det är underbart att åka med Skånetrafiken - trots att de ibland har försenade tåg. De INFORMERAR iaf om att tågen är försenade.

Jentin, skall man skämmas för att man handlar nötfärs på ICA? Isf skäms jag hela vägen hem.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Det märks att du bara varit kollektivåkare mindre än en månad, min käre Jonas. Informera om förseningar? Du har uppenbarligen inte stått strandad någonstans mitt i natten med tio minusgrader och väntat ett par timmar på att det kanske skulle komma ett tåg, eller en buss, men nget är säkert eftersom informationsmonitorerna slutade uppdateras när tågpersonalen gick hem för dagen, vid åtta, och alla telefonnummer du kan hitta har gått till telefonsvarare.

Det är vid sådana tillfällen som vi alla hyllar den fantastiska skånetrafiken.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

frilas bild

MEN hur ofta är det så här? Är det inte så att vi minns de hemska tillfällena och glömmer alla otaliga gånger som det funkat bra {#emotions_dlg.wink}.

jeffs bild

Tja, det har hänt mig tre gånger de senaste året. Lägg till det ytterligare förseningar på tre timmar eller mer, vid tre andra tillfällen. Vanligtvis är jag inte den som klagar och gnäller, men i det här fallet gör jag det, eftersom det finns så många andra aktörer på marknaden som jag kan gynna istället för Skånetrafiken som sköter sig så bra.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

polters bild

Nu är iofs inte Skånetrafiken ett företag på det viset. De säljer ut rutter till Arriva, Swebus, osv. Men jag är helt på när det kommer till den fria marknaden i övrigt.

Marcuss bild

Förbannat ofta. På de 9 månader jag åkte kommunalt fick jag ihopa lite mer än 16 timmar extra väntetid. Jag vet inte vad er tid är värd, men jag blir ledsen i ögat när Skånetrafiken inte äns försöker bättra sig, och när jag förlorar tid.

ein.anderssons bild

Vilken tur du har att det bara är 19 timmar på ett år för dig. Västtrafik här i göteborg har slösat bort en bit över 45 timmar för mig bara i år.
--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

Händer inte mig speciellt ofta. Det händer med största sannolikhet mindre än folk normalt fastnar i köer på motorvägen.

ein.anderssons bild

När det gäller köer på motorvägen kan du välja att åka tidigare/senare eller till och med köra helt andra vägar. Sitter du fast i kollektivtrafiken så har du mer eller mindre inget val. Rätt svårt att planera (som i morse när bussen inte kom).

förra året hände det mig 12 gånger att bussen inte kom i huvudtaget och orsaka 1 timme eller mer i försening (alla gånger bussen inte kommer och orsakar 10min räknar jag inte)

Sedan kan vi ta detta roliga med bilen till min morfar med den tar det ungefär 30min. Med expressbussen tar det över 2 timmar. Eller när jag åker till mölndal (tar 23min med bil) detta tar under goda förhållanden 1 timma och 45 minuter med bussen de gånger som orange express inte försvinner. (Då tar det 3 timmar)

Jag skulle vilja påstå att bussar/kollektivtrafiken fungerar väldigt bra om det är lokalt, eller långfärd. Men mellan städer är det nog det sämsta påfund som uppfunnits.

--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

Det kan vara så att du lider av det svåra tillståndet "icke-skåning", vilket har symtomen: dålig kollektivtrafik, taskig alkoholkapacitet, och oförståelig dialekt. Jag beklagar detta. Smile

jentins bild

Haha Jonas,

Jag stod på Kvantum i Landskrona o hade handlat till chili con carne. En person bakom mig som borde klippa sig o skaffa sig ett jobb, påpekade att han tyckte det var för jävligt att jag hade råd att köpa nötfärs, och att han fick nöja sig med fläskfärs. Jag borde skämmas...

-------------------------------------

I min värld .....

jonasbjorks bild

Så om du (och alla andra) slutade köpa nötfärs skulle han ha råd med att handla nötfärs istf fläskfärs? Jag förstår inte resonemanget riktigt..

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jentins bild

Det finns så många otydligheter i Landskrona Wink

Därimot tycker jag han borde vore tacksam då jag betalat skatt för att han skall ha råd med fläskfärs.

 

-------------------------------------

I min värld .....

jonasbjorks bild

Tacksam? Det existerar inte. Det är din förbannade skyldighet! Se bara vad som hände i Lund i helgen. Det är en ny värld vi lever i, en ny tid, en tid där DU skall göra som JAG vill. För JAG har rätt att få allt JAG vill ha.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

johns bild

För JAG har rätt att få allt JAG vill ha.

Ligger helt i linje med de liberala svängningarna i sammhället nu.
Det är individens ansvar att äta och skaffa sig den utbildning den behöver för att få den lön den vill ha, fungerar inte detta får man skylla sig själv.

Egendom är stöld, allt jag snor är mitt.
/anarkist john

jeffs bild

Du har verkligen inte koll på ett enda jota av det du häver ur dig. Läs på lite om positiva och negativa rättigheter och vad liberaler tycker om dem och försök sen att resonera kring hurvida dagens protektionistiska strömningar har det minsta öht med negativa rättigheter eller liberalism att göra.

Att du sen dessutom är så dåligt påläst att du inte ens har koll på den otroligt fundamentala tesen om individens rätt till egendom och att försvara sin egendom är antingen bara okunnigt eller rent korkat.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

jonasbjorks bild

Du missade nog mitt JAG har rätt i kommentaren ovanför. Ta med dig det in i kommentaren du svarade på så förstår du att det är argumentationslöst.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

En av de personliga egenskaper jag värderar som liberal är tilltro till mina medmänniskor och tron på varje individs förmåga. Jag hoppas, även om chansen inte verkar vara så stor, att han kanske googlar i tre sekunder innan han skriver nästa inlägg.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

polters bild

Det funkar bra på andra hållet också. Om man, som jag, är en cyniker utan dess like och mest tycker att folk är idioter överlag, så slipper man böta för andras dumhet i ett liberalt samhäller i den utsträckning man gör i ett "beskyddarsamhälle".

Nu ville jag inte förvandla tråden till en diskussion om politiska ideologier, men jag är väldigt glad för sådana diskussioner i allmänhet. Smile

Btw, befria Systembolaget för tusan, så jag kan gå och köpa en flaska vin på söndagar. Tongue

jonasbjorks bild

Bor inte du i landets krona? Du har ju nära till vin dygnet runt. Lagligt dessutom. Ibland när jag blir sugen på lite bier klockan 23 på lördagsnatten så tar jag båten över till Danmark och handlar mig en kartong med 33 cl burkar. Jag dricker inte vare sig mer eller oftare för att jag har tillgång till alkohol dygnet runt, skitargument! Ikväll skall fullmäktige i Helsingborg ta upp frågan om det skall tillåtas att dricka alkohol på Gröningen, trevligt! Man kan följa det live på hd.se med start 18:00 . Oj, vilket sidospår. Nu kodar vi vidare!

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Meh! Då måste jag antingen åka norrut till Helsingborg eller söder till (underbara) Malmö, för att sedan ta mig över till Danmark, om vi inte gör det enda rätta och säljer Ven till danskarna, för en symbolisk summa på 1 krona.

jonasbjorks bild

Istället för att gnälla kan du väl föreställa dig hur de har det uppåt i landet som inte har denna fantastiska förmån ? Wink

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

ein.anderssons bild

Nä precis för det går inte dricka oftare än 24/7 Wink
--
QuadMotion AB - Allt för ditt elfordon
Sveriges största nyhetskälla om elfordon!

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

polters bild

Jag blir förbannad när jag gör mitt bästa för att skrapa ihop till brödfödan samtidigt som några, från min generation, springer runt och beter sig som svin, för att de inte är nöjda med sina julklappar. Hela den här "vad synd det är om mig"-attityden som så många i 20-årsåldern verkar besitta är löjlig, och tar fokus från de som faktiskt har riktigt problem. Så ja, det blev lite aggressioner helt befriade från Linux denna gången. Smile

Och ja, åter igen, Skånetrafiken funkar bra, men visst gnäller man på den ibland. Det hör liksom till. Tongue

johns bild

Väldigt få barn skämmer bort sigsjälva.

Det är väl härligt hur ungdommarna organiserar sig demokratiskt för de orättvisor de faktiskt anser sig vara drabbade av. Det skall bli kul och se när slynglarna har studerat färdigt och skaffat hund, barn, radhus och kombi(volvo, har en osäker framtid) om det är lika radikala  spontana för organiserad adHoc demokrati då.

Men jag håller med att det är förjävligt att man inte får betalt för att bo centralt i Lund med en liten trevlig balkong med kaffèbord och några stolar, där man kan sitta och titta ned på en grönskande park utan knarkare.

För övrigt anser jag att ekonomiska och politiska teorier endast fungerar i den ankdamm de är skapade, så kallade fenomenobservationer.

/anarkist john

mindlights bild

Snacka om att det är grinigagubbenvarning på er alla...speciellt köttfärsdiskussionen.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och prata strunt mer er... Någon av oss måste ju arbeta och betala skatt så ni kan kan köra bil på gator, åka lokaltrafik och ha era ungjävlar på dagis... allt subventionerat genom skatter betalda av mig.

Era slashasar!

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Härligt mindlight! <3 Själv sitter jag med laptopen och en kopp zoegas ute i solen här i soliga Skåneland. Blott vetskapen om att du sliter häcken av dig medan vi skåningar njuter av livet gör min dag fulländad. Inget kan kännas skönare än att veta att knappt 54 mil E4:a från mig sitter du i ett svettigt serverrum och brottas med ytterligare en Microsoft Excange server som vägrar fungera och sliter ditt hår när du tänker "om jag ändå fick jobba med Linux istället, mitt liv skulle kännas så mycket roligare då".

Jag skänker dig en tanke, min cybervän. Ta hand om dig!

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

Hahaha... jobbar inte med Exchange och IT-miljöer längre... det är våra egna appar jag installerar och supportar... Smile

(Det jobbiga är att man inte längre kan rycka på axlarna och skylla på Microsoft inför kund längre Tongue )

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

leochingkwakes bild

Klart du kan. Alla dom hårda åren med det har satt djupa spår i din själ och det påverkar dig... kanske för resten av ditt liv Wink