Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En trevlig omformatering

Hej Smile hade bara tänkt o skriva ner hur man gjorde för att formatera på ett trevligt sätt... Använder då Archlinux med Xfce och lite andra program. Så istället för att sitta och ladda ner manuellt alla program jag skulle ha in på burken så gjorde jag ett litet install script som jag körde efter själva "grundformateringen":

 

pacman -Syu

pacman -S xorg \

mplayer \

vlc \

geany \

xfce4 \

blender \

gqview \

xfce4-mixer \

alsa-utils \

nvidia \

gimp \

graveman \

cups \

gtk-recordmydesktop \

recordmydesktop \

filezilla \

azureus \

slim \

audacious \

openoffice-base \

epdfview \

xchm \

//Martin