Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

UML

Har då äntligen öppnat min programmerings bok "Programmering i Python" där jag då mest läst igenom, provat lite grann och sen till sist fastnat på ett litet kapitel om OOP och UML...

 

Detta blev man ju intresserad av för att man förstod sig inte riktigt på kapitlet så googlade lite grann och hittade den här tutorialn:

http://www.gentleware.com/index.php?id=lptutorial_orig&gclid=CNe6w92jp5Q...

 

Dock använder jag inte Posidon för att göra UML diagram utan argoUML istället Smile Det jag dock är lite bekymmrad över är att jag inte kan rätta mig själv. Jag vet inte om jag gör rätt... Jag tror jag gör det men inte helt säker. Så om du, min kära läsare (lägg märke till fjäsket Wink ) kan UML utan och innantill kan du väll höra av dig till mig så att jag kan få lite klarhet i om jag gör rätt eller fel?

 

//Martin

BilagaStorlek
ClassDiagram1.png17.23 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

darus bild

Det bästa är att prova implementera det du gjort och se hur det fungerar. Smile

qufits bild

Okej Smile ska göra det fast blir nog i helgen... Men hur ser det annars ut? ser det "rätt ut" Tongue Vet inte om "känna till" relationerna ska användas om en klass behöver en variabel från en annan klass eller så.

 

//Martin

darus bild

Ja, finns ju egentligen inga klara linjer vad som är rätt och fel alla gånger. Rynkar på näsan

Det ser väl rätt ut när det gäller relationerna. Det är ganska safe att göra som du gjort. Grejen är väl den att du sedan kan specifiera relationerna ännu noggrannare med aggregat eller komposition om du vill.

Haka inte upp dig på att det ska bli ett helt perfekt UML diagram innan du börjar programmera, det är framförallt ett sätt att få en bra överblick och strukturera sitt projekt. Det är ett iterativt arbetssätt där man får (bör) gå tillbaka och ändra eftersom.

Glöm heller inte de andra diagrammen i UML som Use Case, Aktivitetsdiagram och Sekvensdiagram. Tillsammans med klassdiagrammet som du gjort blir det riktigt roligt att jobba med UML och programmering.

lundatoks bild

DIA klarar ganska avancerade UML-diagram om jag inte missminner mig.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

darus bild

Jag har använt Umbrello. När man väl fick det någorlunda stabilt är det riktigt trevligt att jobba med. Men det var rätt buggigt tills jag installerade det från source.

Funkade ArgoUML bra förresten?

qufits bild

Enligt mig funkar det hyggligt Smile Java applikation om jag inte har fel för mig. Tar ett tag att starta upp programmet, spara och ladda projekt. Samt att är det ett stort diagram så kräver den en hel del processorkraft och att flytta sig i diagrammet blir jätte mycket segare. Men för det jag använt den till hittills så funkar den granska bra Smile

 

//Martin