Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linus Torvalds och Windows 7

Fann denna bild på nätet... picasaweb.google.com/cschlaeger/JapanLinuxSymposium#5395358413061926434

Linus gör tummen upp Wink

/Snoddas

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

bugagashechka

Personligen tyckte jag att översättningarna av folks kommentarer var mer komiska. Smile

Lasps bild

 Det kanske är ett bevis på att man kan gilla Linux och ändå se glad ut och göra tummen upp för Win7.
Något som kan vara svårt här på LP kanske Wink  
När kunskap blir Djup kan man se glatt på det och kalla det Erfarenhet!

polters bild

Jag ser ofta kommentarer från dig som pekar på ett visst missnöje riktat mot Linuxportalens medlemmars mottagande av god kritik av andra operativsystem, men jag måste säga att jag helt har missat detta dåliga mottagande.

Lasps bild

 Jag har ibland försökt att vara saklig i mitt letande efter bra komponenter för att göra en
Dator till det jag tycker att den skall vara:

Nämligen ett verktyg, ett redskap för att kunna skapa och föra fram idéer. Kommunikationsmaskin.

Jag har blivit påhoppad så många gånger för att jag använder minst tre olika OS med olika maskiner.
Anledningen har då varit att jag har delat med mig av erfarenheter som jag tycker att jag kan stå för.

Om du har följt det hela så vet du att jag har svenska som språk. Och det är oftats där kritiken har förekommit.

Mångfald för mig är att varje person kan välja språk förutom Os.

Med min stora och långa erfarenhet trodde jag att det var en bra resurs för Linuxvärlden!
Jag anser inte att jag vill gå tillbaka och dra det historiska, 
jag är betydligt mer intresserad av Framtiden än Baktiden.

Hade funderingar på att helt skippa detta med datorer, men det skulle vara att ge sig för andra.

Jag pensionerade mig för tio (10) år sedan för att jag trodde att det skulle flacka ut, nu vet jag att intresse och användningsområden för datorer och datorteknik växer. Kanske också min acceptans för andras åsikter Wink

Hoppas att detta kan ge en förklaring och vara en planka för att ta sats mot framtiden.
 

FoHs bild

"Mångfald för mig är att varje person kan välja språk förutom Os."

Och i fallet med Windows så kostar det skjortan att kunna välja språk. Men visst, är man villig att betala vad det kostar för att få ett "komplett" språkstöd så... (Endera pungar man ut åtskilliga tusenlappar - eller hundralappar i fallet med OEM - för Ultimate-versionen, eller så får man köpa två olika versioner med olika språk... Och är verkligen allt på svenska, är det inte en hel del svengelska?) Personligen skulle jag hellre ha ett något okomplett språkstöd men större valfrihet om jag skulle vilja byta. Nu har inte jag samma problem som dig eftersom jag i huvudsak använder mig av engelskan, men det skulle kännas väldigt trist med ett svenskt Windows den dag (och det är bara en tidsfråga) man behöver söka hjälp på ett felmeddelande på svenska...

Jag är inte en person som vanligtvis gnäller, hoppas jag inte iaf, men jag är för det mesta oförstående för din kritik. Jag tycker den är missriktad och överdriven, helt enkelt. Bland annat pga ovanstående (som jag inte kan tycka ger någon större valfrihet än alternativet: Linux) men också för att det handlar om så många olika komponenter som utgör Linux att man inte kan fälla operativsystemet för att varje litet delprojekt inte har lyckats översätta alla strängar till svenska. Det känns osannolikt att alla dina program du använder, eller skulle vilja använda i Windows, finns på svenska. Och är det då inte frågan om att den sk valfriheten först kommer när man har pengar för att välja?

Och som vanligt med fri mjukvara så kan man ju göra något åt det själv. Även om man inte kan översätta själv så kan man kanske leta upp någon som kan hjälpa en med det och sedan uppdatera mjukvaran i fråga med den nya översättningen. Eller använda sig av Google Translate och gå vidare Smile

Nu vill jag inte att du ska ta det här som ett "påhopp", för det är det inte. Du är berättigad till din åsikt och kritik, likväl som jag är berättigad att svara på den (vilket jag gör då jag blir provocerad över nedgörandet av det operativsystem som jag valt att använda mig av! Förvisso på engelska men iaf :P) Det får man liksom vara beredd på Smile

FoHs bild

"Linus narrar Windows 7": http://opensource.idg.se/2.1014/1.263540/se-linus-torvalds-narra-windows-7