Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

snoopys blogg

Logga in/inte logg in?

Äntligen har jag fått Raspberry Pi att streama musik från nätet eller NAS m.m. ( http://downtownsmedby.se/raspberry / )

hostapd på raspbian wheeze, min senaste grundstötning.

Jag har fått en Raspberry Pi över som jag hade tänkt mig att göra en trådlös accesspunkt av.

Svårt läsa text, tereminalfönster blir blått!!!

Jag installerade win7 i en dator där jag tidigare haft debian 6. Så tröttnade jag på win7 och installerade debian7. Allt gick bra tills skrivbordet kom fram efter installationen. Texten på skärmen var näst intill oläslig, för liten. Jag gick till programmenyn och allt såg läsligt och fint ut.

"Musikspel" på Linux?

I annan bloggpost ojar jag mig över problemen med comportar i win-program som körs under linux/Wine.

USB-port till com-port???

Jag behöver råd ang serieportarna i Wine.

Debian 7 styr....

Jag kan bara konstatera att jag inte längre är min dators herre i och med Debian7:s inträde i hobbyrummets lilla värld.

Jag behärskar inte längre konsten att byta namn på ett bibliotek i t.ex. /var/www fast det var enkelt i Debian 6.

Firewire i debian?

Min gamla XP-dators hårdvara har fått ta över linuxdatorns jobb och fått debian wheezy installerat. det viktigaste XP-datorn gjorde var att föra över filmer från min DV-kamera med hjälp av ett interface-kort som fortfarande sitter kvar i lådan.

Hemlig panel?

Jag är en (oftast) glad användare av Debian. Har kört Squeeze länge nu. Av en slump såg jag att Wheezy finns att hämta och att Squeeze bara stöds fram till våren. Alltså startade jag upp en annan dator och installerade Wheezy. Gnome ser inte alls ut som jag var van vid men det föll på plats efter hand som jag kollade.

Att skydda webserver och subnät?

Jag har min webserver hemma i källaren. I loggen kan jag se vad somliga sysslar med och har installerat modsecurity för att dämpa de klåfingrigas framfart. Så fick jag syn på fail2ban, läste lite och installerade. Fler klåfingriga fastnade.

dd, hur funkar det egentligen?

Jag kollade lite på nätet om hur jag ska kunna ta backup på min hdd. Jag har en liten misstanke att datorn rasar snart. DD verkar vara ett bra alternativ för att clona hdd eller skapa en img som sedan kan packas upp.

Prenumerera på innehåll