Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att ha kakan och ändå äta den?

Så kan man kanske beskriva fenomenet jag just nu upplever. På annat ställe i detta forum beskrev jag lite ett problem med Firefox. Jag har numera både Firefox och Iceweasel. Jag lyckas inte stream musik från min favoritradiostation med Firefox så jag måste använda Iceweasel. Medan jag lysnnar på KanonFm 98,6 MHz (musik från -60 0ch -70tal) så försöker jag starta Firefox. Systemet säger att Firefox redan kör men inte svarar. Jag frågar efter PID och dödar processen. Då slocknar Iceweasel istället, men streamingen fortsätter!!!! Ingen browser igång med musiken strömmar fortfarande ur högtalarna. Jag letar bland processerna men hittar inget svar. Jag startar Iceweasel igen och klickar på KanonFM 98,6, lyssnar en stund (den strömmar ju fortfarande) och stänger sadan browsern. Inte f-n tystnar musiken. Hur gör jag nu? Jag brukar berömma Linux med att man aldrig behöver starta om datorn, till skillnad mot Windows. Men nu vete f-n hur jag ska göra. Hittar jag inte processen som jävlas med mig så kanske jag måste boota om....? Det bär emot ska jag säga. Nåja, jag har kvällen på mig att hitta orsaken.