Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

.. det där med kakan...

Så jäkligt det kan vara! Jag har letat efter orsaken till att musiken från KanonFM fortfarande strömmar ur högtalarna trots att browsern stängts. Jag hittade något som har med ljud att göra, och så här ser skurken ut:

31898 ?        00:01:42 totem-plugin-vi

När jag dödade processen tystnade musiken. Jag kan förstå om Iceweasel använder Totem till att spela upp musiken, men hur kan Totem sköta saken själv? Det är väl inte så, men något låg kvar och hämtade musiken. En plug-in borde väl inte leva ett eget liv? Men bäst av allt, jag slipper boota om som en simpel Windowsdator. Känns som ett riktigt bra slut på veckan.