Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bluetooth vs Wifi?

Jag har börjat känna mig för med bluetooth och vad man kan göra med det. Men idag skulle jag sätta mig i vardagsrummet, ca fem meter från routern. Då tappade datorn kotakten med routern. Jag bar tillbaka datorn till "vanliga" platsen och så var kontakten OK igen. Tillfälligheter tänkte jag och gick tillbaka till soffan. Ingen kontakt igen. Jag fick en liten misstanke, gick ner i kälaren och drog ut bluetoothadaptern ur linuxdatorn. Nu blev kontakten mellan router och dator 100% igen.

Sänder dessa enhetet på samma frekvenser eller ligger frekvenserna så nära varandra? Jag hade trott att routern skulle ha starkare signal än bluetoothadaptern, verkar inte så. Bluetoothadaptern fanns längre bort och med ett betongvalv mellan.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Verkar som de körs inom samma band faktiskt: http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference_at_2.4_GHz#Blu...

Vet inte vad man ska göra åt det, förutom att inaktivera BT. Om du inte kör N-standard kanske det kan hjälpa att testa det, tänker om det tillkommit några stabiliserande funktioner...