Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag skulle önska mig.....

Ibland dagdrömmer jag om enheter jag aldrig sett men skulle "behöva". Senaste dagdrömmen är en enhet som ersätter kabeln mellan dator och USB-enheter. Helst via lokala nätverket. TP-kabel har jag nästan överallt. Min linuxdator står i källaren men verkliga livet utspelar sig ovan jord. Jag har t.ex. två väderstationer. Jag har en bluetoothadapter som måste finnas en bit upp för att kunna tala med min telefon på lite avstånd. Och fler grejor blir det säkert. Det blir många USB-kablar genom väggar och trappor. Ett alternativ vore kanske att låta en slug vara en sorts gateway mellan USB och nätverket, men jag kan för lite om nätverk.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Kolla på  AnywhereUSB eller usb over ethernet.
Finns lite olika varianter. Har dock dålig koll på eventuellt linuxstöd.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

snoopys bild

Intressant! Sökte på "usb over ethernet" och hittade både mjuk- och hårdvarulösningar. Debian har dessutom ett paket som heter usb/ip, Elfa t.ex. har två burkar som gör samma sak tydligen. Varför har jag inte kollat detta? Får väl sluta drömma och testa mjukvarulösningen först i sluggen. Krävs kernel 2.6.28 eller senare, får gradera upp sluggens 2.6.26 till Debian 6.

Tack för tipset!

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...