Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

WRT54GL med ny mjukvara

För länge sedan fick jag en WRT54GL av familjen, min gamla router verkade trött. Meningen vara att byta programvara och få en lite mer potent router. I helgen som snart tar slut blev det av. Det blev en variant av DD-WRT. När jag tittar i menyerna ser jag ord och uttryck jag inte trodde fanns. Hotspot, chillspot, wifidog för att nämna några få. Det kommer att krävas många timmar att läsa och fatta alla möjligheter som finns. Många kommer jag troligen inte att använda alls. Jag har lånat en router så nätverket är igång medan jag läser om dd-wrt och alla underliga saker man kan göra. Men värst av allt är få wifi att fungera, eller rättare sagt att hitta en kombination som stämmer med alla olika enheter jag har. Kunde intr tro att det finns så många möjligheter att ställa. Men det har gått bra förr så varför inte nu?