Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att skydda webserver och subnät?

Jag har min webserver hemma i källaren. I loggen kan jag se vad somliga sysslar med och har installerat modsecurity för att dämpa de klåfingrigas framfart. Så fick jag syn på fail2ban, läste lite och installerade. Fler klåfingriga fastnade.

Nu funderar jag på att ha datorn som router och ansluta andra datorer i ett subnät. Då undrar jag ju om modsecurity och fail2ban skyddar subnätet också?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pingus bild

Modsecurity är en ren "WAF" - Web application firewall - så den skyddar bara webbservern.

Fail2ban tycker jag borde skydda allt, men har aldrig använt den så jag vet faktiskt inte.

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

snoopys bild

Ja modsecurity installeras i apache2-biblioteket med sina rules kom jag på, men fail2ban har ju regler för webserver, ssh och ftp bl.a.

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...