Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hemlig panel?

Jag är en (oftast) glad användare av Debian. Har kört Squeeze länge nu. Av en slump såg jag att Wheezy finns att hämta och att Squeeze bara stöds fram till våren. Alltså startade jag upp en annan dator och installerade Wheezy. Gnome ser inte alls ut som jag var van vid men det föll på plats efter hand som jag kollade. Men en detalj har jag inte löst. Panelen högst upp hos Squeeze är full med "bra-att-ha"-snabbstartrutiner. Jag hanterar belysningen, musik och bl.a. vncviewer med ett snabbt klick på panelen.

Detta har jag inte fått grepp om ännu. Wheezys panel har några få saker, bl.a. utloggning och hjälpmedel, men inget jag lyckats påverka. Testade gnome-tweak-tool utan framgång. Men en vacker dag så.... Har ändå börjat gilla Wheezy och kan stänga av Squeeze snart.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

snoopys bild

Ett steg närmare målet. I ~/.local/share/applications läggen jag några rader som pekar på script eller program. Altenativt lägger jag samma rader i /usr/share/applications för att få starten av programmet globalt. Men vad gnome3 kallar panel är inte samma sak som jag. Skulle hellre haft iconen längst upp på arbetsytan bland klocka och annat jag inte rår på.

Men lite längre kom jag ju.

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...

FoHs bild

Som jag tolkar det är det Gnome 3/Shell som du nu kör med. Du kanske kan kolla här, bland alla extensions, om det är något som passar: https://extensions.gnome.org/