Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Debian 7 styr....

Jag kan bara konstatera att jag inte längre är min dators herre i och med Debian7:s inträde i hobbyrummets lilla värld.

Jag behärskar inte längre konsten att byta namn på ett bibliotek i t.ex. /var/www fast det var enkelt i Debian 6.

Nyss försökte jag skapa ett nytt mailkonto i Icedove, startade "inkvisitionen" som lät mig skriva in alla uppgifter om mitt konto hos Telia. Så tryckte jag på "Testa"-knappen och fick "KLART" till svar. Nu var det bara att spara parametrarna.... trodde jag. Det kom upp en ruta som fyllde (nästan) hela skärmen och som hotfullt talade om att "Icedove skulle (kanske) kunna godkänna... bla-bla-bla" men jag skulle först läsa FAQ.

Hur svårt kan det vara att skapa konto i Icedove? Efter mycket svett och svordomar hoppade jag till "avancerade inställningar" och fixade saken på 1,5 sek. Detta var inte mer avancerat än en vanlig setup varsomhelst.

Skulle gärna vilja säga mitt hjärtas mening till stollarna som skapat Icedove.

F.ö. är det mycket jag saknar från Debian 6 som skiljer sig från 7:an i negativ mening. Varför har man lagt till "Notepad" t.ex.? Locka Windowsälskare? Inget fel med gedit enligt min mening eller nano eller varför inte vi? Fast vi har man ju dribblat med också.

Tycker det känns som en kamp varje gång jag loggat in efterhand som 7:an tar fram snubbeltråden.

Varför kan man inte öppnat två terminalfönster samtidigt förresten?

Eventuellt är jag bara gnällig men det lyssnar jag inte på.