Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"Musikspel" på Linux?

I annan bloggpost ojar jag mig över problemen med comportar i win-program som körs under linux/Wine.

Nu blir det etter värre. Har någon på forumet kört Rocksmith 2014 i linux? Det ska tydligen gå men utan att "spelet" hittar ljudkabeln/instrumentet. Ska visst till activeX eller så för att det ska fungera. Tidigare har jag testat Oracles Virtuellbox och olika Win-program. Borde jag göra det igen? Eller finns det en genväg?

Jag har ännu inte gjort några försök men det är på G.