Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stefan: Linux på laptop:en

Hej

 

Jag köpte en ny laptop för ett par dagar sedan. Datorn heter Hewlett Packard G7000. Jag valde lågprestandavarianten med Intel Mobile Celeron-processor. Tycker att det är bra att ha en billig slit-och-släng-laptop när man studerar, man slipper vara rädd om den Glad. Vi får se hur länge den överlever, jag tänkte prova att hälla litet kaffe på den och slänga den i golvet ...om ett tag Skrattande.

 

Till att börja med försökte jag installera Dreamlinux på burken - hade fått för mej att Dreamlinux skulle provas - men installationsprogrammet trilskades. Installationen hänger sej efter att 86% av installationen är avverkad. Jag installerade senare Linux Mint med XFCE på burken istället, det gick bättre.

 

Har bifogat ett par bilder på vidundret nedan också.

 

 

 

 

BilagaStorlek
hp_g7000.jpg135.76 kB
skarmdump_mint_xfce.jpg203.46 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild

Du har för få ikoner på ditt skrivbord Wink ~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

stefanstefans bild

Jo, eller hur? Det var därför jag ändrade storleken på dom, tomt skrivbord ska man inte ha.

?