Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Semester och studier

Hejhej

 

Snart är det semester och/eller sommarlov. En hel del friluftsaktiviteter ser det ut att bli för min del, kajakpaddling på sk hav mm. Dessutom skall det understrykas att jag siktar på 22.5hp fristående kurser under sommaren också, duktigt eller hur?

 

I slutet på denna vecka så har jag hunnit med 161hp fristående kurser i alla möjliga ämnen - om det blir godkänt på den inlämnade uppsatsen - under mitt-i-livet-studieperioden, så det börjar bli dags att välja spår om man ska få ut nån examen på ett papper också? Just nu så har jag fått för mej att det skulle kunna vara lämpligt att ta ut en högskoleingenjörsexamen med inriktning elektroteknik om nåt år eftersom jag läst en del matematik, grundläggande datateknik och programmering och tycker om att pyssla med elektronik och sånt. Och då får jag behörighet att söka en del vidareutbildningar som verkar skoj. Synd bara att studierna troligen måste finansieras med lån till stor del, jag tycker att det borde vara gratis att studera.

 

Är det förresten bara jag som tycker att det är kul med högskolematte? Läste nånstans i nån oseriös blaska (författarens bedömning) att vi svenskar i allmänhet är ganska dåliga på matematik. Jag tycker att det är obegripligt och synd att folk tycker att det är tråkigt med matematik. Varför nöja sej med att veta HUR saker fungerar, man måste ju veta VARFÖR saker funkar! Mer matematik till folket! Samma sak med programmeringen, en del som läser informatik och sånt på universitetet tycker inte om att programmera, konstigt. Det enda som verkar riktigt kul med systemvetarutbildningen är väl programmeringskurserna?

 

Och kom ihåg:

* Linux är bättre än MS Windows pga att dvdregionvalsräknaren inte fungerar i Linux

* Laptop med Linux Mint + budgetprojektor = hemmabio

 

mvh

Stefan

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

darus bild

Trevligt, har en liknande situation här. Ska väl egentligen bara läsa 15hp i sommar men har kvar den för mig rätt tunga, men roliga, Objektorienterad programmering i C++ som ska klaras av också. Jag siktar på en teknologie kandidatexamen i datateknik runt nyår.

Flugfiske och vara i naturen med jycken är väl också en grej sommaren till stor del kommer handla om. Smile

Har försökt läsa en del högskolematematik men tar lite tid för mig ibland just det där med varför, "varför är (-1)*(-1) = 1" !?! Fastnade på den i nån vecka t.ex. Helt ovidkommande för tentor och dylikt men nu vet jag i alla fall. Cool