Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SUSE Linux 10.1 Alpha 4 är ute

Editerat: openSUSE 10.2 är ute - 2006-12-07
Nu finns SUSE Linux 10.1 Alpha 4 ute och nedladdningsbar och den 19 januari kommer Beta 1. Denna release är vad som ligger till grund för nästa version av SUSE Linux Enterprise Server 10.

Mer info och nedladdning:
www.opensuse.org

SUSE Linux 10.1 finns nu släppt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sundmarks bild

Ja, viss koppling kan man väl säga att jag har. Jag har förmånen att arbeta med det jag tycker är roligast vilket är öppen källkod och Linux. Jag ansvarar för Linux på Novell som ju har köpt distributionen och företaget SUSE Linux under 2003.

De synpunkter och kommentarer som jag publicerar här och på andra publika siter är dock helt mina egna och avspeglar inte min arbetsgivares officiella ståndpunkter.

Jag har inte varit så aktiv här efter bytet från linuxsverige.se. Jag skall försöka ändra på det och få lite mer tid att besvara frågor och hjälpa till här också. Hoppas att du tycker mina inlägg är värdefulla.

God fortsättning på det nya året till dig och alla här på Linuxportalen!

 

Mikael Sundmark

danne575s bild

om jag ringer till novell så får jag svaret att ni inte har support för suse 10,varför?
är nybörjare i linux så all hjälp vore tacksamt att få!
opensuse.org finns inte på svenska
jag har konflikter med java och kan inte byta moderkort från det förinstallerade
den manualen som skickas med suse 10 är på engelska min kunskap i fackengelska är undermålig,skall jag gå kurs först för att fatta hur jag gör
TACKSAM FÖR SVAR

Marcuss bild

fråga exton om exton-distarna Tongue

jonasbjorks bild

OpenSUSE 10 levereras utan support. Vill du ha support får du köpa SuSE Linux. Det du betalar för är just supporten. Vi kan inte få allt gratis livet Wink

Jonas Björk
www.jonasbjork.net

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

danne575s bild

BETALADE 669:- FÖR SUSE 10.0

Marcuss bild

nu ska du inte va sån Tongue

sundmarks bild

SUSE Linux 10.0 finns både som community-version fritt nedladdningsbar på openSUSE.org och som boxad DvD-produkt med codecs för video och massor av andra "icke-öppna" program inkluderat. (Se listan med skillnader mellan de fem fritt nedladdbara CDs och DvD i boxad version.)

Det som ingår när du köper den boxade versionen är installationssupport. Det vanligaste är att fråga via eService efter att du registerat din produkt.

Du kan dessutom även själv söka i Bugzilla efter just ditt problem och andras lösningar.

Om du önskar en fullt supportad produkt för att köra som server på företaget är det SUSE Linux Enterprise Server som gäller. Du kan jämföra skillnaderna mellan versionerna här.

Om det är något du saknar i SUSE Linux kan du alltid utöka önskelistan på openSUSE.

Priser just nu på några online-ställen...
Du kan exempelvis köpa SUSE Linux 10 via Dustin för 575:- eller Inwarehouse för 495:-

 

Mikael Sundmark

danne575s bild

varför finns det inte en svensk manual till suse 10,det skulle vara lättare att förstå,är väldigt dålig på att förstå fack-engelska?