Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dax för SUSE Linux 10.1 Beta 3

Nu kommer det beta-versioner i hög fart enligt den fastlagda planen och idag är det alltså dax för Beta 3 av SUSE Linux 10.1. Den finns tillgänglig från openSUSE för nedladdning. Erfarenhetsmässigt är det dock ett väldigt hårt tryck på nedladdningservrarna såhär direkt när den släpps. Spegelsiterna har inte synkroniserat ännu och därför kan det vara bra att använda BitTorrent.

Kernel är 2.6.16 rc1, KDE 3.51, GNOME 2.12.1 och uppdateringar för sökning med Beagle 0.2.1 bildbehandling med Digikam 0.8.1 finns med. Mer info på wikin om SUSE Linux 10.1

SUSE Linux 10.1 finns nu släppt!