Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Byte av skrivbordsmiljö

Jaha, så har något hänt som jag aldrig trodde skulle ske. Vilket väl kanske mest av allt visar att aldrig är ett väldigt starkt ord. Har bytt desktop från KDE till GNOME. Eller kanske ska den kallas ubuntu-desktop. I alla fall trivs jag väldigt bra just nu med det nya skrivbordet, men den som lever får se. Kanske är det integrationen mellan ubuntu och GNOME som tilltalar mig mest. Under hela min tid som jag har använt linux så har jag försökt att använda distributioner som har haft KDE som förstaval av skrivbordssystem. Kan inte säga varför jag fastnade för KDE från början heller. Tror att det har med en känsla att göra. Precis som på samma sätt som jag har svårt att vara utan wobbly windows idag. Jag vet, den "finessen" tillför inte något direkt produktionshöjande i sig men jag mår bra när fönstren fladdrar lite. Knäppt va? Men jag tror att det i sånt här som Mac utkristalliserar sig från de andra PC-operativen. Nu blir det åtminstone GNOME fram tom 10.10 sen får vi se.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Skrivbordssystemet i Ubuntu blir bara snyggare och snyggare, så gillar du det nu kommer du förhoppningsvis gilla 10.10 ännu mer Smile

johnh3s bild

Det ska ju bli ett helt nytt typsnitt i Ubuntu 10.10 som standard:

http://www.webupd8.org/2010/07/would-it-be-fair-to-publish-original.html

En utomstående firma som har tagit fram det om jag har förstått det rätt. Det är kanske det jag tycker kommer bli det mest spännande med den nya versionen. Blir det lika snyggt som Windows 7 eller Mac OS?

valdermans bild

s/snyggare/fulare och än värre bloatat/g

Jag slår vad om att det är samma människor som kallar Ubuntu "snyggt" som spökar ut sina hus med tio tusen lampor i olika färger, skulpterade till renar, tomtar och gud allena vet vad, till jul.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

FoHs bild

Jag har max en julstjärna i fönstret. Vad vinner jag i vadet? Wink

KDE känns ju mer bloatat visuellt sett (är väl inte mer resurskrävande dock).

valdermans bild

Jo, KDE är onekligen aningen jobbigt att titta på om man inte fixat till det lite. Det är dock ingen ursäkt att pensla på lager på lager med meningslösa effekter på andra skrivbord. Att sedan flytta runt diverse viktiga kontroller som suttit där de suttit i sisådär en 20 år i samtliga OS på marknaden och kalla det för innovativt talar ju inte heller precis för Canonicals UI-team.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

FoHs bild

Tror inte de försökt lura i någon att det skulle vara innovativt. Låter inte som att du läst resonemanget bakom flytten av knapparna.

Hur som helst, trådförfattaren gillade en av de "meningslösa" effekterna och det var utgångspunkten, finns ingen anledning att härja vidare om hur underlägset det är Xmonad eller vad du anser vara skiten Tongue

Lyfangs bild

LXDE med Compiz: Archlinux+Lxde+Compiz (YouTube)

Söderströms bild

 Ja GNOME är riktigt trevligt men slog i huvudet här om dagen och fick för mig att börja använda awesome window manager.

Nu slipper man bli distraherad av det grafiska och kan fokusera på att arbeta i systemet Smile