Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Cobra Command Tool

När jag började använda Unix på SUN i början av 90-talet fanns bara ett primitivt terminalfönster som hette shelltool/cmdtool. Jag började därför skriva på ett nytt terminalprogram som jag kallade Cobra. Jag använde ett GUI-verktyg från SUN som hette Devguide och programmerade i "C". Det toolkit som SUN använde hette XView och var X11 kompatibelt. SUN gick senare över till Motif (CDE) och sedan till gtk+ (Gnome). XView är nu historia men fungerar fortfarande utmärkt och biblioteket har anpassats till de flesta Linux distributioner. Jag beslöt därför att konvertera mitt Cobra program till Linux så att jag kunde använda det i min Ubuntu installation. 

 Cobra har en mängd funktioner som du inte hittar i terminal eller xterm:

- Filträdsutforskare med de flesta filoperationer du behöver

- Bokmärken

- Egna kommandolistor

- Stöd för Subversion och Clearcase

- Egendefinerade knappar

Du kan läsa mera här: http://svenand.blogdrive.com/archive/19.html

Här kan du ladda ner programmet: http://www.zoocad.com/zoodesign_download.html