Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ta en skärmbild

shutterShutter är ett funktionsrikt skärmbild program. Du kan ta en skärmdump av ett visst område, fönster, hela skärmen, eller  av en webbplats - och tillämpa olika effekter på den, rita på det för att markera punkter, och sedan lägga upp bilden på webbhotellet eller ditt forum eller blog, alt i samma fönster. Shutter är gratis, öppen källkod och är licensierat under GPL v3

  • Shutter är tillgänglig för alla större GNU / Linux-distributioner och kan installeras med din pakethanterare. Om du vill uppgradera till den senaste versionen kan du hitta installationsinstruktioner på Shutters nedladdningssida.

sudo add-apt-repository ppa:shutter/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get install shutter

  • eller lägga till Shutter i Ubuntu Tweaks Källcentral.

Klicka på bilden för en liten skärm video

 KLicka för Video