Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

netbook 10.10 installerad på Eee-pc

Bra operativsystem men jag har inte kunnat klura ut hur man ser installerade windowsprogram och öppnar dem. Det saknas ett sådan möjlighet i meny, eller

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Installera Wine (sudo apt-get install wine) så kan du köra (vissa) windowsprogram.

LINUX.EXTON.NET

tgnebtgnebs bild

 Har installerat wine och crossover men problemet är att jag sedan inte hittar någon programmeny, dvs hur gör jag för att hitta installerade program överhuvudtaget, såväl ubuntu som windows. Har netbook senaste 10.10 386

FoHs bild

Kan man lägga till den vanliga klassiska menyn till netbook-panelen månne? Om du inte är speciellt förtjust i netbook-gränssnittet kan du ju alltid ta bort det och köra med det klassiska utseendet, då får du den gamla vanliga programmenyn där man klart och tydligt ser Wine Smile

Eventuellt kan du välja hur du vill ha det på inloggningsskärmen.