Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Paintjob

Hej alla glada hackers. Jag satt och försökte fundera ut ett smidigt GUI till min laptop, hittills är min favoritfönsterhanterare awesome , men är ändå inte riktigt riktigt nöjd. Men jag fick en jättefin idé, nämligen att modda min laptops utseende! Jag har en följande (Dell Inspiron 1300):

Som ni ser så är det en rätt tråkig sak, grå och jäklig.. Jag tänkte mig följande:

1. Spraya om det gråa till en fin färg

2. Byta Dell-logon på locket till Tux.

3. Spraya om det svarta till en ny svart färg (så den ser ny ut)

Vad tror ni om det? Tänkte att ni kunde tipsa mig på färg till locket, och vilka sorters färger som ni tror skulle passa.

Tills vidare får jag sitta och fundera på hur jag ska göra mitt GUI. Det ska bli perfekt, så jag aldrig behöver göra om det Smile Funderar på något enkelt, typ Icewm, och konfa om det och göra det fint (och passande till färgerna på själva laptopen).

Kommentarer? Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Skulle absolut inte rekomendera ommålning, av två skäl. Det ena är att det är ganska svårt att få till en snygg finish. Samt att det kan vara väldigt svårt att få det att se acceptabelt snyggt över tid. Det andra slälet är att färgen kan lösa upp plasten om du har otur.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild


Därför använder man en färg som är skapad för plast... som t.ex. hobbyfärg som används till modeller osv. Denna finns som spray eller att pensla på Wink

Jag har målat flera datorer, stationära dock, men har inte tyckt att det varit svårt att få en bra finish. Jag har målat "burken", skärmen, mus och tangentbord...~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tobiers bild

Jag tänkte ta med mig laptopen till en färgbutik och få deras rekommendation, så får vi se vad som händer Smile

stefanstefans bild

Det kan ev behövas en del trix för att få god vidhäftning och stryktålighet om man ska måla på den plastiga och "feta" ytan på laptopen. Men det finns grundfärger som är avsedda för målning av plast mm som borde funka. Varför inte måla med grundfärg + metallic + några lager klarlack? Skulle kunna bli en grym dator med utställningsfinish om man lägger ned litet jobb och pengar på det Wink

?

iaidokas bild

"Det svarta" = Bildytan?  Djärvt drag att måla om den... Smile

 

Test.

Test.

alex@suses bild

Hahaha!!! Laughing out loud

---

MvH //

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson