Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nytt laptopköp

Ja då ligger det till så att det snart är dags för en ny laptop. Den jag har för tillfället är rätt gammal och är bara på lån från far min, så tänkte införskaffa mig en fin liten sak jag såg på komplett, nämligen en Lenovo N200. Den verkar rätt snab helt okej med RAM och hårddisk, ett Intel-kort för det trådlösa (så då lär man slippa ndiswrapper Skrattande), Intel GMA-grafikkort (vilket duger fint för det jag ska göra med den). Om ni vill kika på den så finns den här.

Funderade faktiskt på en Macbook, men jag tycker dom är lite för dyra. Har nämligen köpt mig en dyr iMac för inte så länge sen och jag vill nog hellre ha GNU* eller *BSD på laptopen istället. Det blir nog Arch Linux på den, som alltid. Eller kanske FreeBSD! Dock är det skönare med pacman än med ports.

För övrigt så är det här min näst-sista vecka att jobba, och på fredag kommer min älskade flickvän upp från blekinge till mig här i fjollträsk, så kommer komma hem till något trevligt hela nästa vecka. Sen så tar vi väl oss ner till henne en vecka innan jag måste hem igen och börja skolan. Jag gillar karlskrona, det är en mysig stad.

Ha det gött alla!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Ja Archlinux kan jag ju gott hålla med om att du skall välja. Pacman är ju en snabb och stabil pakethanterare också. Sen har ju Archlinux ett väldigt trevligt tillvägagångssätt för konfigurationsfilerna.

Så du kanske drar dig till Karlskrona? Gutt. 7 mil härifrån bara. Känns ju som om de inte är många i omnejd med Emmaboda(som jag bor i), som är här på linuxportalen (Eller så gömmer dom sig väl).

 

~ bra kod är testad kod ~

- ARCH LINUX -

tobiers bild

Arch linux älskar jag, det är min favoritdist of all times Smile

Emmaboda åker man igenom om man tar tåget till karlskrona, men har aldrig kollat runt Smile

hoths bild

Lite beroende på dina krav, men. Har du funderat på Asus Eee PC? Den lilla 7"-varianten är ju ute nu och en 9"-variant (900) kommer strax. Den är mycket bärbar i alla fall med sitt lilla format och vikt. Dessutom med förnstallerad Linux. Något att premiera kanske?

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

tobiers bild

Eeepc är nog inget för mig, den är alldelles för liten. Jag kommer nog mest använda datorn till skolarbete, dvs programmering och labbskrivande, men vill också ha en maskin som räcker hela utbildningen och vara relativt snabb så man kan göra lite krävande saker om man vill

hoths bild

Det är din rygg, men skall du släpa runt datorn hela skoltiden så bör den nog vara lätt. Jag har en standard 15" bärbar dator. Den går ju att bära runt. Men man bär helst inte mycket annat. Antar att du kommer att släpa på rätt mycket böcker också. Behöver du större skärm och tangentbord så kan du ju ha det fast uppkopplat hemma. Vad gäller prestanda, hur mycket behövs egentligen? Gör du inte kraftfulla beräkningar som varar under timmar så lär du knappast behöva nått bättre. Vad gäller pris, så kostar den ju ungefär hälften av en "vanlig" bärbar dator. Så man kan köpa en till, om några år om denna skulle kännas för begränsad. Eller så kan man köpa en liten stationär dator som komplement. Bara mina tankar, du gör förståss som du vill.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

iaidokas bild

Vad skall du läsa?  När jag läste D så hade vi datorsalar och resursmaskiner på universitetet, så man kunde sitta med vad skrot som hellst hemma.  Hade man bara en SSH-klient så var det bara att logga in på maskiner som var avsevärt kraftigare än något man som privatperson hade råd med.

Test.

Test.

Kristians bild

Håller med, på skolan sitter jag alltid på en stationär dator. Hemma ssh:ar jag till skolan så jag kan köra matlab och andra program som bara finns på skolan (eller program med ruskiga dependencies man inte vill sätta upp hemma).

---------------------------------------

 

hoths bild

Nu har 9"-varianten av Eee PCn kommit i butik, för information.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!