Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

tomasuus blogg

Mekaniska hårddiskar, går alltid att lita på

Förr eller senare kraschar de alltid, min började få click of death ljud cirkus en vecka sedan. Körde hdtester och inget fel hittades på hårdisken, men vis av tidigare erfarenheter och p.g.a av konstiga systemkrascher så visste jag vad som var att vänta. Har tagit ur min hårddisk ur min elitebook nu och installerat Lubuntu på ett 16 gb sdkort.

Shit Happens

Android, vad ska jag säga!

Nya tider, nya bekymmer

Inte startat upp mitt Lubuntu system som är avsett för spelande på ett tag. Anledning efter en uppdatering har det blivit fel upplösning på skärmen och jag kan inte gå tillbaka till min gamla inställning. Dessutom verkar endast cirka 50% av mina spel som är avsedda för Steam OS/Linux fungera.

Använda Raspberry PI för att bygga stort hemmanätverk

Såhär ser läget ut är rätt så trött på att agera datorsupport och behöver dessutom tillgång till en del saker som inte ligger på mitt eget hemmanätverk.

Lubuntu slår de mesta distarna jag testat!

Enligt mig, det är dock min personliga åsikt.Går alltid tillbaka till Lubuntu förr eller senare känns det som.

Intressant framtidsprojekt

Har gått i funderingar kring saker jag skulle kunna göra med någon av mina datorer.

Sen läste jag lite om detta, https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/2z0evz/gpu_passthrough_or...

Linux levererade inte

Hade inga direkta förväntningar när jag installerade om Ubuntu 15.04 på min externa hårdisk, som haft hela system(root partitionen) installerad / allt förutom /boot som jag haft på ett separat usb3-minne av någon anledning har dessa börjat paja blivit korrumperade. Haft flera som tvärdött, sista tiden.

Spike Linux en snabb utvärdering!

Har saknat Linux en aning då jag mestadels suttit med Windows 8.1 som jag nu uppdaterat till Windows 10. Och min linuxinstallation på min externa hårddisk har inte gått igång, lokaliserat felet till att mitt usb-minne med /boot måste blivit korrupt. Ska titta på det senare då jag tänkt ha denna dator till spel då det är en Asus Rog, vilket jag i och för sig redan kan köra i Windows.

Mitt alternativ till WIndows 10

Sitter och kör lubuntu från ett usb 3.0 minne.

Elite Dangerous!

När jag var tonåring brukade jag spela Elite 2 Frontier och senare Elite 3 First Encounters!

Prenumerera på innehåll