Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Debian och uppdateringsproblem p.g.a klockan!

Hade planer på att installera något annat än Debian på min server burk. Då inga paket jag ville installera verkade vara signerade och då en apt-get update gav mig gpg-error. Varför?

Det visade sig vara så enkelt som att ställa klockan rätt med dessa kommandon apt-get install ntpdate && ntpdate pool.ntp.org && apt-get update && apt-get upgrade

Nu fungerar serverburken som den ska och jag har inga problem med gpg error. Borde ha kollat upp detta problem tidigare. Men har haft en del annat att göra.

Tänkte överhuvudtaget inte på klockan då jag inte har X installerat på denna burk. På andra Debian-burkar brukar jag alltid ställa klockan rätt från Gnome.

Irriterande fel som nu är löst så nu blir det ingen ominstallation av serverburken Smile Vilket är jäkligt skönt på ett sätt. Jag börjar dock bli van med att det alltid är något som ska krångla oftast är det något litet som är lätt att lösa när man väl kommer på var problemet ligget.
Hursomhelst nu ska här knackas lite kod. Vädret är ganska dåligt idag så det känns som en bra grej att göra.