Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Det är nästan så jag hoppas på datorkrångel!

Mina burkar fungerar exakt som de ska utan strul. Har hunnit med att bashscripta en del d.v.s skriva .sh filer. Det är fint väder solen skiner. Jag måste säga det är nästan så jag hoppas på regn samt att något händer med min Gentoo-burk så jag kan installera Debian Lenny eller Debian Sid på denna. I dagsläget har jag dock inga sådana behov. Varför ska jag installera en ny linuxdistribution på en dator som fungerar exakt som den ska?

 

Nej det finns bättre saker att använda tiden till. Håller på att jobba en del med min server-burk tiden räcker dock inte riktigt till. Räknar hursomhelst med att ha ordnat en riktigt bra hemsida framåt hösten. Tiden går fort. Jag får hela tiden välja vad ska jag prioritera och vad jag ska strunta i.

Men det är väl så livet är. Tiden bara går och går. Jag läser hursomhelst mycket datorlitteratur och tycker själv att jag börjar kunna mer och mer. Någonstans handlar det även här om att fokusera på rätt saker. Jag kan idag ärligt säga att jag har hyfsad kännedom om olika linuxdistributioner.

 

Jag har testat massor av olika distributioner och fastnat för Debian. B.l.a så har jag prövat Fedora, Ubuntu och Gentoo och även Opensuse(i Virtualbox)Andra operativsystem jag prövat på är FreeBSD och ReactOS.

 

Jag tänkte jag skulle köpa en stor bok om Redhat/Fedora(troligtvis Fedora9 and Red Hat Enterprise Linuxbible)och också en om Suse(troligtvis OpenSUSE 11 and SUSE Linux Enterprise Server Bible).

 

Sen kommer jag nog mestadels använda dessa böcker som referenser . Andra nämnda distributioner har jag redan kunskaper om och böcker om.

 

Annat jag tänkte fördjupa mig mera i är mysql, php och python. Jag har redan böcker om dessa ämnen. Tänker nog troligtvis köpa bättre böcker om php och mysql än de har jag har idag som är skrivna på svenska.

 

Det är sällan jag hittat någon riktigt bra eller aktuell bok på svenska. Så det får nog bli att jag skaffar några nya bra engelska datorböcker. Jag brukar handla all litteratur på http://www.pagina.se eller på någon lokal bokhandel.

 

Surfar förresten på min bärbara dator med Debian Etch på. Hade lite problem med Wlan-kortet förut. En uppdatering av kärnan har löst alla problem nu fungerar det hur bra som helst. Som allt annat på datorn.

 

Ser heller ingen större anledning att köra Ubuntu på någon burk då jag kan köra Debian Sid allternativt Debian Lenny om jag vill på någon av mina burkar. Detta för att i alla fall börjar bli van med Debian och för att systemen knappt skiljer sig åt ändå!

 

Vilken distribution är bäst? Alla har sina användningsområden men för mig personligen passar nog Debian bäst i dagsläget. Därmed vill jag som sagt inte påstå att denna distribution är bättre än någon annan.

 

Det går ju ändå i princip att göra samma saker oavsett vilken distribution man väljer även om sätten man gör dessa på kan skilja sig en del åt.

 

Nu vill jag faktiskt fokusera på annat än de linuxdistributioner jag använder och mer fokusera på sådant som jag kan använda datorn till.Något annat har jag inte tid för.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Klart att Debian är bättre än alla andra distar Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

bittins bild

Jag med tröttnat lite på att min macbook inte krånglar men ska fråga Pappa om han har tänkt klart om sin dator ;D