Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nu får vi se om jag får skit för det jag gjort :(

Hjälpte igår en bekant med dennes dator. Nu får jag se om jag får skit för detta. Burken var väldigt slö med Windows XP. Så jag installerade helt enkelt Debian Etch på denna dator. Nu går burken snabbt som en dröm i jämförelse mot tidigare. Jag frågade även på vilket sätt han använde datorn. Till musik, surfning, film och radio.

 

Installerade då streamtuner, xmms, xine, w32codec. Som bonus installerade jag även firestarter och abiword och la in startare till dessa program på Gnome-skrivbordet. La även in unrar och Azureus.

 

Tidigare har jag installerat ubuntu åt en annan bekant i år. Han böt dock tillbaka till Windows98 efter ett tag. Märkte också att många saker i Ubuntu 7.10 var väldigt instabila. Bland annat kraschade nästan alltid Synaptics pakethanteraren.

 

Blir min bekant och dennes familj nöjda med datorn kommer jag fortsätta hjälpa till med installationer av Debian Etch för den som vill av mina bekanta. Med största sannolikhet blir det inte så många. Har även tänkt på att det är många som har gamla krånglande datorer hemma. Skulle kunna gå att använda en dag varje årtill att få över dessa till linux.

 

Exempelvis genom en kampanj och genom affischering i någon större stad. Det skulle exempelvis kunna stå något liknande som nedan.

 

"Strul med datorn - Just nu erbjuds du proffesionell hjölp gratis"

 

Där de fick komma till en lokal där man kunde informera om linux och framförallt ha nån gammal burk framme som folk får testa och se om det faller dem i smaken. Det kan också vore en idee att ha en träff för alla här LP då också i exempelvis Stockholm, Göteborg eller Malmö.

 

Där man kan träffas IRL och ha trevligt samtidigt som man som en god gärning kunde genomföra installationer åt folk. För de som ville borde det också vara möjligt att anmäla sig som kontaktpersoner som folk skulle kunna ringa eller kontakta på annat sätt om de hade strul med linux.

 

Det kanske även skulle vara en idee att ha en fundraising(insamlings) kampanj för LP under detta möte och informera lite om vad som händer på Sveriges största Linux Community.

 

Givetvis skulle också insamlingskampanjen vara frivillig. Det hade hursomhelst varit en klar fördel med represantanter för LP under detta möte.

 

Det kanske skulle räcka med en monter med en insamlingsbössa med någon text där det stod exempelvis "Blev du nöjd med din dator stöd gärna LP som gjorde detta möjligt"

 

Bara lite tankar och ideer jag spånar på denna kväll! Hoppas ni alla därute har en trevlig kväll!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernils bild

Du får nog inget skit. Jag skulle gjort precis, exakt samma sak. Det finns jäkligt många människor "där ute" som fortfarande kör Windows 98 (eller XP) och behöver lite vägledning. Det är inte så svårt att övertyga populasen. Bara nämn att det är toppmodernt, virusfritt och att 2.6* kärnan har NSA-kod
inbyggd "by default".

mindlights bild

1. Virusfritt ska man nog akta sig för att lova.

2. NSA vill jag inte ha någonstans i närheten av mig Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...