Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En timme med Windows!

Hade tänkt arbeta i Windows XP för en stund sen. Sitter vid min laptop och kopplar upp mig över ssh till min stationära dator. Skriver VirtualBox och startar igång Windows XP.

 

Virusprogrammet(AVG) behöver uppdateras& en ny virusökning behöver göras detta tar 40 minuter.
Systemuppdateringar tar ytterligare 20 minuter. Det värsta som hände var dock att musen frös sig under denna tid och det funkade heller inte att byta till ett nytt skrivbord med ctr+alt+<-- eller ctrl+alt+-->

 

Det enda som ville fungera undera denna tid var ctrl+alt+f1. Vilket för mig in i bash där jag börjar surfa i Links. Jag hade inte väntat mig att det skulle ta över en timme tills alla uppdateringar var klara då hade jag totalt struntat i att starta Windows XP.

 

Så en timme går innan uppdateringarna är klara. Jag tvingas logga ut ur gnome med ctrl+alt+backspace. Startar igång Windows på nytt vilket resulterar i en ny hängning av musen. Samma problem som tidigare.

 

Nu har jag tröttnat jag loggar ut och in igen i gnome utan att starta VirtualBox.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

zxspectrums bild

Är inte alltid lätt att vara produktiv i Windows. AVG och Antivirus går inte att använda till Windows som freeware för det blir reklam och irriterande uppdateringar och skanningar varje gång man startar datorn som tar en evighet att trassla sig igenom. Någon som rekommenderade Avast Antivirus men har inte testat detta själv.

Jag brukar dra mig för att starta Windows. Tyvärr har jag ETT program som kräver Windows. Gråter

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

nikkens bild

Jag rekomenderar Avast starkt. På alla mina Windows system kör jag Avast och det är nog det bästa antivirus program jag använt.

Nikken, The One And Only!

elwiss bild

Avast är okej men jag har upplevt det som lite tungrott på äldre maskiner, då brukar jag köra clamwin istället.

VirtualBox verkar inte vara särskilt bra, tur man har VmWare Smile

polters bild

What? Virtualbox knäcker! Smile

mindlights bild

Avast, AVG och Clam suger på Windows. Clam funkar bra på emailscanning på mailserver.

Ska ni köra något som inte hugger på falskt malware och inte hijackar krämen i burken så är det Eset Nod32.

Att chansa med antivirus för att man inte kan avstå 5 hamburgermål om året är inte bara snålt... det är dumdristigt också.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

ekirs bild

Vilket program som kräver windows har du zxspectrum?

zxspectrums bild

Finale för att skriva noter till musikarrangemang.

http://www.finalemusic.com/

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

FoHs bild

VirtualBox går åtminstone ganska fort. Vista flyter på riktigt fint tycker jag.

Angående AVG så har det inte alls reklam inbakat, inte behöver man heller vänta på att det ska uppdateras (åtminstone inte om man är en lite mer avancerad datoranvändare och kan öppna fler program Tongue), och hur ofta det ska uppdateras går att ställa in. Jag tycker det fungerar helt ok.

Här finns en intressant lista. Förvisso över ett år gammal nu, men ska man lita på den och gå på säkerhet så är det Kaspersky som gäller:

http://www.virus.gr/portal/en/node/28

Lägger inte ner några hamburgerpengar på att köpa något Smile Speciellt inte när tex AVG och Avast använder samma sökningsmotorer som de kommersiella versionerna. Värt att tänka på är att resultatet på den där listan uppnåddes genom att ställa in extra skydd i programmen, något som de flesta Svenssons säkert inte har.