Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gentoo&Compiz-fusion!

Tog mig tiden ikväll att ordna till mitt gnome skrivbord med compiz-fusion. Har använt xfce ett tag nu utan compiz-fusion. Hade en del strul förut med Compiz-fusion&Gnome. Nu fungerar hursomhelst compiz-fusion både under gnome och xfce.

 

Men frågan är om det imponerar? Inte speciellt än så länge, för min egen del. Men jag ska ta mig tid att konfigurera det som jag vill ha det och läsa och lära mig mer om compiz-fusion. Då kanske jag hinner ändra uppfattning. Än så länge har jag bara snurrat lite kuber mellan olika skrivbordsytor.

 

Känner mig inte speciellt motiverad just nu att sitta framför datorn sommartid. Men det är kväll nu och jag behöver köpa en bok som enbart är inriktad på serveradministration. En sådan bok kommer jag att beställa under veckan.

 

I övrigt bättrar jag på min solbränna under dagarna.De dagar jag har tid.

 

Mitt WoW konto har gått ut. Men jag ska nog inte fylla på det nu under sommaren. Utan då väntar jag hellre tills nästa expansion kommer.

 

Kommer för tillfället inte på så mycket saker att göra vid datorerna. De fungerar som de ska! Det jag behöver prioritera att lära mig mer om är servrar. Jag har en fungerande server-burk. Men jag behöver veta mer!

 

Google är ett bra hjälpmedel. Men jag föredrar hellre en bra och aktuell bok i ämnet. Även om det kostar några hundringar att införskaffa en sådan bok så brukar bra böcker spara tid.